Política

regne unit

El ‘pla Ruanda’ dels conservadors britànics, ja anul·lat, va costar 830 milions d’euros

El cost real del projecte per a enviar immigrants indocumentats a Ruanda no havia estat comunicat al Parlament

La ministra britànica de l’Interior, la laborista Yvette Cooper, ha assegurat aquest dilluns que el fallit pla per a enviar immigrants indocumentats a Ruanda de l’anterior govern conservador va costar al contribuent 700 milions de lliures (830,4 milions d’euros) des de la seva creació fa dos anys.

En una compareixença en la Cambra dels Comuns, Cooper va adduir que els ‘tories’ planejaven gastar més de 10.000 milions de lliures (11.800 milions d’euros) en total en aquesta iniciativa, amb la qual pretenien deportar al país africà als sol·licitants d’asil que accedissin al Regne Unit per vies irregulars, alguna cosa que “no havien comunicat” al Parlament.

“Aquests costos inclouen una partida inicial per valor de 290 milions de lliures (345 milions d’euros) pagats a Ruanda, noliejar avions que mai es van enlairar, la detenció i posterior alliberament de centenars de persones i el cost de més de mil funcionaris assignats al programa”, ha detallat Cooper durant una intervenció en la cambra baixa del Parlament britànic sobre seguretat fronterera i asil.

De la mateixa manera, la ministra ha qualificat el pla migratori, que només va arribar a enviar a “quatre persones voluntàries”, com “el balafiament més escandalós dels diners dels contribuents” que mai havia vist, i ha vaticinat que, de cara al futur, els costos “anaven a empitjorar”.

Cooper, que va assumir la cartera d’Interior després que el Partit Laborista de Keir Starmer vencés per majoria absoluta en les eleccions generals del 4 de juliol, es va comprometre a acabar com més aviat millor amb els endarreriments en el sistema d’asil i a posar en marxa una nova unitat per a combatre el tràfic de persones.

En una de les seves primeres mesures com a cap del govern britànic, Starmer va rebutjar el ‘pla Ruanda’, defensat pels conservadors com “una arma dissuasiva” i que ha estat molt criticat per les Nacions Unides i diverses organitzacions de drets humans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia