Política

política

Sánchez i Aragonès es reuniran demà a Barcelona en plenes negociacions per la investidura

L’entrevista serà a les 12 del migdia i el govern l’emmarca en la conveni de cessió de la gestió de l’Ingrés Mínim Vital i diu que “no és una trobada per negociar la investidura de ningú”

Rovira havia demanat una entrevista presencial per exigir-li que “es mogui més” i Moncloa l’ha descartat

En plenes negociacions amb ERC per fer possible la investidura de Salvador Illa, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es desplaçarà demà a Barcelona on s’entrevistarà amb el president català en funcions Pere Aragonès. La trobada serà a les 12 del migdia i posteriorment els dos presidents assistiran a la firma del conveni de traspàs de la gestió de l’Ingrés Mínim Vitalel (IMV) juntament amb la ministra d’Inclusió, Seguritat Social y Migracions, Elma Saiz, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano.

Tot i que l’entrevista es produeix després que la secretària general d’ERC, Marta Rovira, hagués demanat una entrevista amb el president espanyol per deixar-li clar que s’ha de “moure més” si vol aconseguir avançar en les negociacions, la portaveu del govern de la Generalitat, Patricia Plaja ha volgut desvincular la reunió de la negociació. “Aquesta no és una trobada per negociar la investidura de ningú”, ha afirmat Plaja en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. Plaja ha admès, però, que es tractaran els temes que estan sobre la taula en les negociacions, com ´és el cas del finançament singular per Catalunya, la resolució del conflicte polític o l’aplicació de la llei d’amnistia. Però no perquè estigui negociant cap investidura, ha insistit Plaja, sinó perquè “Aragonès, com president en funcions, continuarà fent de president i defensant els interessos del conjunt dels ciutadans”.

Plaja ha recordat que “ara s’estan cobrant coses que abans no es cobraven” i ha advertit que demà “no esperin cap anunci de res”.

Sobre la possibilitat d’una entrevista a Rovira, Plaja ha assenyalat que desconeix l’agenda de la secretària d’ERC. Lla ministra portaveu Pilar Alegría, ha estat més explícita i ha descartat que el líder del PSOE aprofiti la visita a Catalunya per reunir-se amb Rovira i ha insistit en el caràcter “institucional” de la trobada.

Les darreres setmanes els negociadors d’ERC han insistit repetidament que l’acord per a la investidura d’Illa no es pot tancar si abans no es concreta el compliment dels compromisos que va assumir el PSOE al Congrés el passat mes de novembre per garantir el vot dels diputats de Gabriel Rufián a la investidura de Pedro Sánchez.

La darrera entrevista entre Sánchez i Aragonès es va produir el 21 de desembre passat, poc després de la investidura i sobre la taula estaven els mateixos temes, encara no resolts, com el finançament, la condonació del deute, el traspàs de rodalies i el referèndum. Ahir, els negociadors d’ERC -Marta Rovira, Josep Maria Jové, Marta Vilalta, Juli Fernández i Oriol López- van publicar un article en què adverteixen que el nou sistema de finançament que reclamen a canvi del suport dels seus diputats al candidat del PSC ha de garantir la sobirania fiscal de Catalunya, per la qual cosa consideren que el consorci entre l’Estat i la Generalitat que proposa la Moncloa no és més que una “operació de maquillatge”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Hamàs, Fatah i dotze grups més acorden fer un govern d’unitat nacional

barcelona
política

Sánchez i Aragonès es reuniran demà a Barcelona en plenes negociacions per la investidura

barcelona
estats units

Harris ja té el suport de prou delegats per garantir-se la nominació presidencial

barcelona
política

Sánchez olora la derrota en estrangeria en un ple dens i en mans de Junts

madrid
europa

Alemanya i les lliçons del futbol

Berlín
Eduard Àngel Sànchez
Cap de l’oposició Amerencs pel Canvi

“Si el govern i l’oposició van a l’una, tot és molt més fàcil”

Amer
estats units

Kamala Harris guanya punts per ser la candidata demòcrata a la Casa Blanca

barcelona
regne unit

El ‘pla Ruanda’ dels conservadors va costar 830 milions d’euros

barcelona
política

Maragall deixa ERC per prendre “distància crítica” de l’afer dels cartells

barcelona