Política

estats units

Harris millora lleugerament els números de Biden, però segueix per darrere de Trump

Les enquestes més recents encara no recollien la retirada de Biden, i els enquestats responien a una situació hipotètica

Els últims sondejos sobre els comicis presidencials als Estats Units mostren números lleugerament millors per a la vicepresidenta, Kamala Harris, tot i que també perdria les eleccions contra el republicà Donald Trump.

Aquestes enquestes es van realitzar abans de l’anunci aquest diumenge del president, Joe Biden, de renunciar a la reelecció, per la qual cosa, preguntats per Harris, els enquestats responien a una situació hipotètica.

La més recent, l’enquesta de YouGov per a CBS News, donava a Trump cinc punts d’avantatge sobre Biden (52% a 47%) per només tres sobre Harris (51% a 48%).

Una altra d’NBC News donava el mateix avantatge de dos punts per a Trump (45% a 43% amb Biden i 47% a 45% amb Harris), mentre que una de Fox News donava idèntic resultat de 49% a 48% en favor de l’expresident independentment del rival.

El sondeig de Marist per a NPR i PBS era l’únic que donava majoria a la parella demòcrata i, en aquest cas, donava un millor avantatge a Biden sobre Trump (50% a 48%), que a Harris sobre Trump (50% a 49%).

Encara que el resultat general és rellevant, el realment important en les eleccions estatunidenques són els estats clau, com Pensilvània, Michigan, Wisconsin, Nevada, Geòrgia o Arizona.

En un sondeig de Siena per a The New York Times, Harris treia un millor resultat a Pensilvània i Virgínia, que Biden.

A Pensilvània, Trump avantatjava per tres punts a Biden (48% a 45%) i només per un a Harris (48% a 47%), mentre que a Virgínia la vicepresidenta guanyava al republicà per cinc punts (49% a 44%), dos més que Biden (48% a 45%).

Quant a la popularitat, Harris té un nivell d’aprovació del 38,3% segons l’agregat d’enquestes de FiveThirtyEight, molt semblant al de Biden (38,6%) i per sota de Trump (42,1%).

Harris, no obstant això, és la que menys índex d’impopularitat té dels tres amb un 51,4%, per un 56,2% de Biden i un 53,3% de Trump.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Harris ataca el “criminal” Trump en el primer míting com a aspirant a la Casa Blanca

barcelona
política

Homenatge del Parlament a Joan Rigol

barcelona
política

Junts tombarà el sostre de dèficit i fa trontollar el pressupost de Sánchez

madrid
estats units

El Capitoli es blinda per la compareixença de Netanyahu

barcelona

Trias s’acomiada de l’AMB destacant el consens polític que sempre ha caracteritzat l’ens

Barcelona
estats units

Harris millora els números de Biden, però encara no supera Trump

barcelona
societat

Amnistien el jove que va despenjar la ‘rojigualda’ de la seu de la Generalitat

girona
guerra a europa

Ucraïna evita l’impagament del seu deute extern

barcelona
estats units

Dimiteix la directora del Servei Secret per l’atemptat a Trump

barcelona