Política

política

La Moncloa s’imposa esgotar la legislatura tot i el cop de Junts

L’endemà de la desfeta parlamentària de veure sepultats al Congrés els objectius d’estabilitat –imprescindible pas previ al pressupost estatal del 2025– i la reforma de la llei d’estrangeria per fer obligatori el repartiment de menors no acompanyats entre comunitats, La Moncloa es va imposar la digestió del trauma que li ha infligit Junts i el repte de desmentir l’amenaça d’una mort prematura de la legislatura davant el clam del PP de posar les urnes. “El treball que s’ha realitzat en aquest gairebé primer any de legislatura ha estat un treball seriós i per descomptat que aquest govern seguirà així en els tres anys que queden de legislatura i, si els ciutadans ho volen, alguna més”, va avisar la ministra portaveu, Pilar Alegría.

La denúncia de Junts de la baixa execució pressupostària a Catalunya del 45% en contrast amb el 212% de Madrid va obrir una guerra de xifres amb el ministre Óscar Puente (Transports), que va sostenir que el percentatge ignora les dades absolutes perquè “es veuria que a Catalunya és on més obra es construeix” i que el percentatge madrileny el 2023 està inflat pels 564 milions de pagament extraordinari per les autopistes radials. “El que importa és l’obra certificada i aquí Catalunya sempre està davant de totes les comunitats”, va rebatre Puente als de Míriam Nogueras.

“A ERC li val Illa però...”

Qui aprofita la debilitat del govern un any després de les eleccions del 23-J és Alberto Núñez Feijóo (PP). “Potser a ERC li val Illa a la Generalitat però a Junts, no, i això no ho ha de pagar el conjunt dels espanyols”, va alertar. “Demano a Sánchez que truqui al cap de l’Estat i li digui que convoca eleccions o que marxa”, va etzibar Feijóo tot fent seu el “Vagi-se’n” de José María Aznar a Felipe González. “El mateix dia que es regala a Junts una modificació de la llei d’enjudiciament civil resulta que Junts ho tomba tot. El ridícul és absolut, la humiliació és total. I és la més recent, però no serà l’última”, va reblar.

El ministre d’Economia, Carlos Cuerpo, mira al futur i aposta per idear ja els nous objectius d’estabilitat. “Hem de ser conscients de quin és el cost de no acordar i aquí són 10.000 milions que perdrien de despesa addicional comunitats i ajuntaments. I la intenció per descomptat és seguir negociant i acordar aquests objectius. Tenim temps”, va dir Cuerpo a Junts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Janina Cornellà
Cap de l’oposició a Castellfollit de la roca (Junts)

“Castellfollit de la Roca no té cap model de poble”

Castellfollit de la Roca
Ahmed Alnaouq
Periodista palestí

“No ens esperàvem aquest genocidi d’Israel a Gaza”

Beirut
política

La Moncloa s’imposa esgotar la legislatura tot i el cop de Junts

madrid
estats units

Netanyahu irromp a la campanya per demanar més armes a Washington

barcelona
Política

L’adeu de Manel Alcalà Bagué, batlle de Flaçà de 1991 a 1998

rússia

Detingut a Turquia el presumpte autor de l’atemptat a Moscou

barcelona
politica

Guanyem Badalona denuncia la pancarta d’Albiol a la plaça de la Vila per incomplir l’Ordenança de Publicitat

Barcelona
estat francès

L’esquerra càrrega contra Macron per negar-los el govern

barcelona
política

L’IMV, l’ajut contra la pobresa extrema que cobren prop de 200.000 persones a Catalunya

barcelona