Política

estats units

Els Obama donen suport a la candidatura presidencial de Harris

Els demòcrates feia dies que esperaven el pronunciament de l’expresident

L’expresident dels Estats Units Barack Obama i la seva dona, Michelle Obama, han anunciat aquest divendres que donen suport a la vicepresidenta nord-americana, Kamala Harris, com a candidata demòcrata a la Casa Blanca. En un vídeo de menys d’un minut, on no es veuen les cares dels Obama, però sí que se sent la veu de la parella en una conversa telefònica amb Harris, l’expresident i l’exprimera dama diuen que no poden “estar més orgullosos de donar-li suport i fer tot el possible perquè superi aquesta elecció i arribi al Despatx Oval”.

En menys d’una setmana des de la retirada del president Joe Biden, Harris ha rebut el suport de grans pesos pesants del Partit Demòcrata, com l’expresidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, i tots els governadors demòcrates del país –alguns dels quals sonaven com a possibles candidats–.

El suport dels Obama arriba enmig d’una gran expectació i, fins i tot, estranyesa pel silenci del carismàtic expresident demòcrata. Obama sí que ha agraït a Biden la decisió d’abandonar la cursa presidencial. “La causa sagrada d’aquest país és més gran que qualsevol de nosaltres. Joe Biden s’ha mantingut fidel a aquestes paraules una vegada i una altra durant tota una vida de servei al poble nord-americà. Gràcies, president”, va escriure dimecres Obama a la xarxa X, després que l’actual mandatari expliqués la seva decisió.

Harris ja té assegurat el suport dels delegats necessaris per garantir-se la nominació en la Convenció Nacional Demòcrata de l’’agost i la seva campanya ha batut un rècord de recaptació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia