Política

estats units

Trump demana el vot de cristians i portadors d’armes per tornar a la Casa Blanca

El candidat republicà avisa que Harris és una “extremista radical” i massa liberal en matèria d’immigració i avortament

El candidat republicà a la presidència dels Estats Units, Donald Trump, va fer una crida divendres a votar en les eleccions del novembre a cristians i portadors d’armes de foc perquè l’ajudin a tornar a la Casa Blanca. “Els cristians han de votar. No vull renyar-los, però els cristians no voten tant com caldria. No són grans votants [...] Les persones que posseeixen armes i rifles no són grans votants. Han de votar. Si no voten, no guanyarem les eleccions. Si voten, guanyarem de manera aclaparadora”, va dir Trump en l’acte The BelieversSummit (La cimera dels creients), un esdeveniment centrat en la fe que es fa a West Palm Beach (Florida), segons informa Efe.

El mandatari va reiterar en diverses ocasions l’“enorme” poder que tenen els cristians i va demanar a aquest grup religiós que donessin una “oportunitat” al Partit Republicà. “Heu de sortir, almenys en aquesta elecció. Simplement doneu-nos l’oportunitat i porteu-nos a aquesta bella Casa Blanca. Voteu els vostres congressistes i senadors. Canviarem aquest país per a millor”, va dir el magnat.

Trump va aprofitar l’acte per tornar a atacar la vicepresidenta i virtual candidata demòcrata, Kamala Harris, a qui va qualificar d’extremista radical d’esquerra i va dir que és massa liberal en matèria d’immigració i avortament. El líder republicà es va presentar com la figura oposada i va dir que segellaria la frontera el seu primer dia com a president i que dona suport a les regulacions de l’avortament.

També va agrair als jutges conservadors del Tribunal Suprem, entre els quals els tres que ell va nomenar en el seu mandat de 2017-2021, per tombar la sentència Roe vs Wade que protegia l’avortament a nivell nacional el 2022.

L’expresident va aclarir, però, que dona suport a les excepcions a les restriccions a l’avortament en casos de violació, incest o quan la vida de la mare està en perill. Segons el diari The New York Times, va ser esbroncat pel públic quan va matisar aquest punt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia