Política

guerra a gaza

Israel mata trenta persones en un hospital situat en una escola

L’exèrcit israelià ordena l’evacuació forçosa dels barris del sud de Khan Yunis

Almenys trenta persones han mort, entre les quals dones i nens, i més de cent han resultat ferides, després d’un atac aeri israelià amb tres míssils contra un hospital de campanya instal·lat dins de l’escola Khadija a Deir al Balah, al centre de la Franja de Gaza, segons ha informat aquest dissabte el govern de Gaza. “Condemnem en els termes més enèrgics la perpetració d’aquesta horrible massacre per part de l’ocupació israeliana contra un hospital de campanya que presta serveis mèdics a desenes de pacients i ferits, tots ells civils”, ha denunciat l’executiu en un comunicat recollit per Efe

L’escola Khadija acollia més de 4.000 persones desplaçades d’altres punts de l’enclavament. Els ferits han estat traslladats a l’hospital Al Aqsa, situat en aquesta mateixa zona, on els equips mèdics, amb pocs recursos, treballen sense descans, segons ha confirmat un portaveu del Ministeri de Sanitat de Gaza a Efe.

“Aquestes massacres en curs comeses per l’ocupació israeliana es produeixen amb un sistema de salut col·lapsat per la destrucció i incendi d’hospitals, amb una enorme pressió sobre el personal mèdic i el que queda dels quiròfans davant l’escassetat de subministraments sanitaris”, ha denunciat el govern, que lamenta que continuï tancat el pas fronterer de Rafah, a l’extrem sud de la Franja, per on sortien malalts crònics i ferits per ser tractats a l’estranger i ha demanat l’entrada de més combustible, essencial per al funcionament dels hospitals.

L’exèrcit israelià ha intensificar aquest dissabte els atacs al centre de la Franja i al sud, a la ciutat de Khan Yunis, on a primera hora ha ordenat l’evacuació forçosa dels barris del sud i ha demanat als civils que es desplacessin a la zona de Mawasi el perímetre de la qual cada vegada és més limitat. Israel sosté que el grup islamista Hamàs ha instal·lat ara “infraestructura terrorista” al sud de la zona humanitària de Mawasi.

En gairebé deu mesos de guerra, més de 39.258 palestins han mort, la majoria dones i nens, més de 90.589 han resultat ferits i s’estima que 10.000 continuen atrapats sota la runa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

laos

Reunió “productiva” entre els EUA i la Xina tot i els retrets sobre Taiwan

barcelona
guerra a gaza

Israel mata trenta persones en un hospital situat en una escola

barcelona
estat francès

Millora la circulació de trens l’endemà del sabotatge ferroviari

barcelona
política

Entre la presó provisional del Suprem i l’acceleració al TC

madrid
Política

Puigdemont reitera que serà al debat d’investidura al Parlament

barcelona
política

El PSC de la demarcació tanca el curs amb una trobada municipalista

palamós
Política

Puigdemont aclareix el seu retorn en un acte de Junts a Catalunya Nord

barcelona
guerra a gaza

Reunió de mediació a Roma per a un alto el foc a la Franja

barcelona
Política

Més de 1.500 socis financen el nou local als baixos de la seu d’Òmnium

barcelona