Política

Gemma Grabalosa

Portaveu de Junts, a l’oposició de Sant Feliu de Pallerols

“Seguim a l’oposició pel deute que tenim amb el poble”

“No podem fer res, no se’ns escolta, no tenia sentit continuar, sobretot plegant el nostre cap de llista”

“Nosaltres creiem que una inversió tan gran en la coberta de la pista no era una prioritat, tot i que hagin rebut subvencions”

Vivim pel poble, treballem per al poble i intentem fer del nostre poble el millor possible

La portaveu de Junts analitza en aquesta entrevista la tasca del seu grup després de perdre el cap de llista i afirma que la resta de regidors han continuat perquè es deuen al poble. A més, remarca que el seu programa es fonamenta en un major contacte amb els veïns.

Com es plantegen l’oposició?
Després d’haver perdut 6 a 3, tant si votem a favor o en contra de les propostes que arriben al ple, les coses no canvien. S’acaba fent el que el govern decideix. De tota manera, estem molt oberts a votar a favor de tot allò que creiem que és un bé per al poble i votar en contra del que creiem que no ho és.
Posi algun exemple de coses que hi han votat a favor.
Les restriccions per la sequera, per exemple. Hem aprovat les normatives municipals quant a les restriccions per la sequera.
I coses que el seu grup faria d’una altra manera?
Votem en contra d’increments de crèdits, de pressupostos o d’impostos.
Entenc que els costa participar en la gestió pública. Per manca d’informació?
Tenen un govern en majoria, fan moltes coses, però nosaltres, com a oposició, anem als plens a votar a favor o en contra segons si ens sembla d’acord amb el nostre projecte de poble.
Aquesta situació va ser el detonant per decidir deixar l’acta de regidors?
Sí, el nostre cap de llista, en Joaquim Andrés, és qui finalment va plegar, i en Nil Port i jo mateixa hem seguit a l’oposició pel deute que tenim amb el poble.
Vaja.
Hauríem plegat, perquè no podem fer res, no se’ns escolta. De fet, vam decidir deixar-ho, perquè no tenia sentit continuar, sobretot plegant el nostre cap de llista.
Què els va fer reconsiderar la seva decisió?
Vam rebre pressions del poble. Molta gent ens havia votat, i amb en Nil vam estar reflexionant i vam decidir seguir per tots aquells que ens van votar i van confiar en nosaltres. Tot i que els nostres tres vots no servissin per canviar les coses, però, com a mínim que tinguéssim una veu dins del consistori.
Per tant, és una situació que són pocs i estan a l’oposició?
No hi ha un menysteniment per part de l’equip de govern. Sí que fa molts anys hi havia hagut molts conflictes entre govern i oposició, fos qui fos el govern i fos qui fos l’oposició. Per sort, en aquest mandat, això ha canviat, tant l’actitud dels uns com la dels altres. Quan hem de parlar, parlem; quan hem de demanar coses, ens les donen, i quan ells necessiten coses nostres, també hi som.
Per tant, sí que els tenen en compte.
És diferent d’altres anys. Estan més receptius, també per part nostra. Abans saltaven guspires només d’entrar al ple. Això ara no passa. No hi ha discussions, hi ha cordialitat. Quan no estem d’acord amb alguna cosa, demanem el perquè, ens responen amb cordialitat... Fan, però, el que volen igualment, perquè tenen la majoria.
Ha prosperat alguna proposta del seu grup?
No, tampoc no hem estat molt actius. Hem tingut aquest primer any problemes per tot allò que plegués el cap de llista. El substitut no va entrar fins al maig. Hem estat molts mesos dos regidors sols i ha estat difícil.
Quines coses que formen part del seu programa s’estan fent o vostès estan batallant?
El nostre programa era molt social, molt col·laboratiu, molt d’escoltar el poble i fer allò que els veïns decidissin. Això és el que canviaríem. A part d’això, la nostra gran prioritat és la xarxa d’aigua, on des de sempre hi ha hagut moltes fuites.
No s’hi està actuant?
Ara ells ho estan fent, però nosaltres ho hauríem fet abans.
Més coses?
Sí, l’equip de govern ha fet inversions econòmiques molt importants en coses que el nostre grup no creia que fossin necessàries per al poble.
Posi’n un exemple.
Doncs, per exemple, la coberta de la pista poliesportiva. Nosaltres crèiem que no era una prioritat per al poble una inversió tan gran, tot i que hagin rebut subvencions. Hauríem invertit el temps i els diners en una altra cosa. Però això són tantes persones, tantes idees.
A la vista dels resultats, creu que poden haver pagat el llegat dels anys de govern de CiU a l’Ajuntament?
Jo no tinc res a veure amb cap dels grups anteriors. Estic a l’Ajuntament per defensar la gent del poble independentment dels colors que es portin, igual que en Nil i en Vadó Vilalta, que és qui va substituir en Quim Andrés.
Però se l’ha hagut de sentir alguna vegada, l’etiqueta a què feia referència?
Al poble es pot haver dit alguna vegada, però no tenim res a veure amb l’alcalde Joan Casas. Som persones diferents, amb un aire diferent, i la nostra prioritat màxima abans de les eleccions era trencar amb tots aquests problemes.
És molt aviat, però interpreto que serà difícil que es tornin a presentar.
Queda molt de temps, tot just portem un any de mandat. No ho sabem.
Vol insistir en alguna altra cosa?
Sí, com a grup a l’oposició, la nostra voluntat és col·laborar i participar amb el poble. Governant, fent oposició, amb els regidors del govern, sense ells, ens és igual. Vivim pel poble, treballem per al poble i intentem fer del nostre poble el millor possible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gemma Grabalosa
Portaveu de Junts, a l’oposició de Sant Feliu de Pallerols

“Seguim a l’oposició pel deute que tenim amb el poble”

Sant Feliu de Pallerols
guerra a gaza

L’ONU condemna el “devastador” atac d’Israel contra l’escola Al Tabaín a Gaza

barcelona
política

Salellas demana al nou govern que posi el focus en el nou Trueta i en l’habitatge

girona
veneçuela

El TPI investiga possibles crims a Veneçuela després de les presidencials

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu retreu al ministre de Defensa que no creu en la victòria sobre Hamàs

barcelona
ÀSIA

Seül i els EUA faran maniobres militars conjuntes del 19 al 29 d’agost

BARCELONA
OCEANIA

Mor un pilot en xocar el seu helicòpter contra la teulada d’un hotel a Austràlia

BARCELONA
guerra a gaza

Els EUA envien un submarí a l’Orient Mitjà entre crides al diàleg per a un alto el foc

barcelona
GUERRA A EUROPA

Putin promet una resposta ferma a la incursió ucraïnesa, que s'estén

BARCELONA