Política

política

L’ANC afirma que l’acord PSC-ERC és una “rendició” i una “ignomínia”

L’entitat adverteix que “la història jutjarà amb severitat els dirigents que faran president una persona que va defensar la brutalitat policial l’1-O”

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) considera que el preacord entre el PSC i ERC per investir Salvador Illa és una “rendició” i mantenen que si els republicans han optat per “aquest ignomínia” en lloc de per la repetició electoral és per la por a uns mals resultats. L’entitat ha fet públic un comunicat en què diu tenir encara esperança en que la militància dels republicans “aturi la investidura” i augura conseqüències “funestes ” per a ERC si l’acord es confirma, a banda de vaticinar també que “aguditzarà la divisió de l’independentisme”.

L’ANC lamenta el “compromís amb la normalització institucional, política i social” que defensen els socialistes i que ERC es quedi a l’oposició. “Suposa esperar que el govern de Salvador Illa portarà a terme el programa d’ERC. Amb aquest pas a l’oposició els hipotètics rèdits polítics del fabulós preacord se’ls emportaria el partit socialista”, apunten. I recorden que Illa va donar suport a l’aplicació de l’article 155. “La història jutjarà amb severitat els dirigents que han aprovat votar com a president de la Generalitat una persona que va defensar la brutalitat policial de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil contra pacífics ciutadans l’1 d’octubre del 2017”, ha afirmat l’ANC.

També recorda que el PSOE és “imprescindible” per canviar les lleis espanyoles de les quals depenen alguns dels acords assolits: “Sense la implicació dels socialistes espanyols els punts més rellevants del preacord són simples bons desitjos”. Mantenen que els de Pedro Sánchez “no ha dit res sobre la interpretació del preacord” tot i que l’executiva del PSOE es va comprometre a “impulsar-lo i fer-lo efectiu”. I alerten com la detenció de Carles Puigdemont podria suposar unes noves eleccions espanyoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.