Política

AMÈRICA LLATINA

Els EUA reconeixen el rival de Maduro com a guanyador de les presidencials de Veneçuela

El secretari d’Estat, Antony Blinken, afirma que hi ha “proves aclaparadores” que demostren la victòria de l’opositor Edmundo González Urrutia

Cinc dies després de les eleccions, el secretari d’Estat nord-americà, Antony Blinken, ha emès un comunicat en què assegura que Washington ha arribat a la conclusió, a partir de “proves aclaparadores”, que l’opositor Edmundo González va guanyar les presidencials de diumenge passat a Veneçuela.

Les autoritats electorals del país sud-americà havien anunciat la nit del mateix diumenge que, amb el 80% escrutat, Maduro havia guanyat els comicis pel 51,2% dels vots, sense aportar dades del recompte complet, fet que va disparar les sospites de frau.

“Donades les proves aclaparadores, és clar per als EUA i, sobretot, per al poble veneçolà que Edmundo González Urrutia va guanyar la majoria dels vots a les eleccions presidencials de Veneçuela el 28 de juliol”, indica el comunicat de Blinken.

Tant l’oposició veneçolana com estats de la regió –inclosos el Brasil, Mèxic i Colòmbia–, l’ONU i la Unió Europea han reclamat “transparència” al govern de Maduro i que publiqui les actes electorals de tots els col·legis de vot. Països com ara la Xina, Rússia i l’Iran, per contra, han reconegut la reelecció del líder chavista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia