Política

política

El jutge que imputa Puigdemont per alta traïció també demana jubilar-se

El titular del jutjat d’instrucció 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, que ha sol·licitat a la desesperada la imputació dels expresidents Puigdemont i Mas per alta traïció en connivència amb Rússia, ha demanat jubilar-se al gener, una petició acceptada per la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) segons informa EFE. Després de 30 anys d’exercici, Aguirre ha sol·licitat la jubilació amb sis mesos d’antelació i quan ja haurà complert 65 anys. Ho fa després que al juny l’Audiència de Barcelona li frenés la investigació sobre una suposada trama russa del procés independentista català que havia iniciat en una peça separada del cas Volhov. Al juny, l’Audiència ordenava al jutge aturar la investigació en considerar que el 2023 l’havia prorrogada sense motius justificats, i l’instava a arxivar-la o dur-la a judici –de fet, Aguirre havia prorrogat la causa en diverses ocasions.

La reacció d’Aguirre va ser obrir al juliol una nova peça separada del cas Volhov en un escrit que va enviar al Suprem demanant-li que investigui Puigdemont i Mas per alta traïció, malversació i organització criminal junt amb la resta d’imputats en la investigació aturada per l’Audiència.

Curiosament, el jutge s’enfronta a una querella per part de diversos dels imputats per una gravació que es va fer pública en què se sent a Aguirre vantar-se de carregar-se l’amnistia amb la seva investigació sobre la suposada trama russa. Curiosament, han estat les actuacions policials en les peces separades obertes per Aguirre en el cas Volhov, que va començar amb un registre a les oficines de la Diputació de Barcelona el 2018, el que va permetre alimentar la causa per terrorisme contra Tsunami Democràtic oberta a l’Audiència Nacional pel jutge Manuel García-Castellón. Curiosament la sala Penal del Suprem també ha obligat recentment a arxivar la causa de Tsunami. El Suprem li ha invalidat a García-Castellón la investigació dels darrers tres anys per haver dictat fora de termini la pròrroga de la causa el 29 de juliol del 2021. I també curiosament l’arxivament de la causa de Tsunami coincidia amb la informació pública de la jubilació propera de García-Castellón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Els militants d’ERC avalen Illa (PSC) com a president de la Generalitat

barcelona
àfrica

Almenys 21 morts en les protestes de joves pel cost de la vida a Nigèria

barcelona
guerra a europa

L’OIEA alerta de problemes amb la refrigeració en la central nuclear de Zaporíjia

barcelona
estats units

L’atur repunta al juliol i aviva la pressió per a una baixada de tipus

barcelona
guerra a gaza

Israel en “màxima alerta” i preparat per a la represàlia de l’Iran i Hezbol·là

barcelona
política

El jutge que imputa Puigdemont per alta traïció també demana jubilar-se

barcelona
rússia

Moscou reconeix que entre els alliberats hi havia espies dels serveis secrets

barcelona
PRÒXIM ORIENT

Hamàs crida a un “divendres de la ira” en el funeral de Haniyeh, ja enterrat a Qatar

BARCELONA
política

Albiach, partidària d’ajornar el debat d’investidura si Puigdemont torna i és detingut

barcelona