Política

VENEÇUELA

Segona gran mobilització opositora contra la reelecció de Maduro

Manifestants chavistes contraprogramen la protesta i surten també al carrer “en defensa de la pau” i en suport al president veneçolà

Milers de persones han sortit aquest dissabte pels carrers de Caracas i altres punts de Veneçuela, en el segon gran acte de protesta de l’opositora Plataforma Unitària Democràtica (PUD) contra la proclamació de Nicolás Maduro com a president reelecte en els comicis de diumenge passat. Paral·lelament, manifestants chavistes es mobilitzaven “en defensa de la pau” i a favor de Maduro a la capital i altres punts del país.

La PUD reclama que el seu candidat ha guanyat les eleccions presidencials del 28 de juliol per una àmplia diferència a partir de les dades de què disposa (el 80% de les actes dels col·legis electorals), que ha penjat en un web.

El govern veneçolà, però, insisteix que aquesta informació no és real, mentre les autoritats electorals es resisteixen a publicar les actes dels col·legis de votació, tal com li reclamen l’oposició, els EUA, l’ONU, diversos països de la regió i també la Unió Europea. Washington va fer un pas més i va reconèixer, divendres, el rival de Maduro, Edmudo González Urrutia, com el guanyador de les presidencials.

La secretaria general de l’Organització d’Estats Americans (OEA) ha fet una crida aquest dissabte “a la pau entre veneçolans” que proteste a diverses ciutats convocats per l’oposició. També González Urrutia ha instat a respondre amb “esperança, concòrdia i pau” els “embats del règim” de Maduro, que, al seu torn, acusa l’oposició de plans per “desestabilitzar” el país i de preparar un “atemptat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia