Política

estats units

El tàndem Harris-Walz s’estrena en la cursa per mantenir la Casa Blanca

Els candidats demòcrates a la presidència admeten que surten en desavantatge davant Trump però diuen que tenen prou empenta per superar-lo

El Partit Demòcrata dels Estats Units ja ho té tot a punt per disputar la Casa Blanca a l’expresident Donald Trump després d’un inici de campanya tumultuós en què han hagut de canviar de candidat arran de la desastrosa actuació del president Joe Biden en el debat contra el seu rival republicà.

Amb Kamala Harris oficialment designada candidata del partit, només faltava saber qui l’acompanyaria com a número dos en la candidatura presidencial, una incògnita que es va resoldre dimarts amb la nominació del governador de Minnesota, Tim Walz, com a candidat a la vicepresidència. El nou tàndem demòcrata es va estrenar la matinada passada en un míting a Filadèlfia (Pennsilvània), en què es van dir que surten en desavantatge respecte de Trump en la cursa electoral, però que tenen prou empenta per acabar guanyant-lo.

“Tenim molta feina a fer. Necessitem anivellar el terreny. Sortim amb desavantatge, però tenim impuls”, va proclamar Harris, que en el poc temps que fa que va prendre el relleu de Biden en la cursa per la Casa Blanca ha aconseguit deixar enrere el pessimisme demòcrata, retallar distàncies amb el líder republicà i aconseguir una recaptació rècord (20 milions de dòlars en les últimes hores, segons fonts de campanya).

Harris va destacar que més enllà de vèncer Trump –el perill del retorn de l’expresident era el principal argument de la campanya de Biden–, els demòcrates tenen un programa social sostingut en aspectes com la defensa del dreta a l’avortament, la salut, l’accés a l’habitatge i el control a la possessió d’armes. “Aquesta campanya, la nostra campanya, no és només una lluita contra Donald Trump. La nostra campanya, aquesta campanya, és una batalla pel futur”, va afirmar.

Justament el seu número dos és conegut per les seves polítiques progressistes, un element amb què el partit espera mobilitzar els votants més preocupats pels aspectes socials, especialment els d’estats clau per a la victòria presidencial com Pennsilvània, on es va estrenar el tàndem.

En la seva primera aparició al costat de Harris, Walz va carregar contra els republicans a qui va qualificar, com a fet en altres ocasions, de “rarets”. Walz va atacar especialment el candidat a vicepresident republicà, J.D. Vance, de qui va qüestionar la narrativa d’home provinent d’una família humil. Walz va afirmar que ell sí que va créixer “amb gent normal al cor del país”, mentre que Vance va estudiar a la prestigiosa Universitat de Yale ajudat per multimilionaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

La policia es posa en alerta per possibles aldarulls en centres d’immigració

barcelona
política

Convoquen demà a les 9 del matí la rebuda a Puigdemont a l’Arc de Triomf

barcelona
política

Convocat per a demà a les 10 el ple d’investidura d’Illa

barcelona
estats units

El tàndem Harris-Walz s’estrena en la cursa per mantenir la Casa Blanca

barcelona
política

La investidura demà d’Illa, pendent de Puigdemont

barcelona
Josep López Ruiz
Alcalde d’Ullà (PSC)

“Hem intentat evitar amb ajuts, tant com hem pogut, el deute”

Ullà
Amèrica Llatina

Veneçuela en l’era d’Elon Musk

guerra a gaza

Hamàs tria a Yahya Sinwar cap del buró polític en substitució del mort Haniyeh

barcelona
argentina

El govern de Milei dissol oficialment l’organisme per a combatre la discriminació

barcelona