Política

política

Bolaños: “L’operatiu policial era responsabilitat dels Mossos”

El ministre de Justícia diu que havien de complir “els mandats que havia fet el Suprem, perquè són i actuen com a policia judicial”

“És un operatiu policial que corria a càrrec dels Mossos”, que eren “la policia competent”. Això és el que ha manifestat el ministre de Justícia, Félix Bolaños, sobre l’operació entorn a la investidura de Salvador Illa i la tornada de Carles Puigdemont a Catalunya. Bolaños, en unes declaracions a París, ha recordat que els mossos eren els responsables de complir “els mandats que havia fet el Suprem, perquè són i actuen com a policia judicial”. Per això, ha dit que els “detalls” sobre aquesta operació han de ser oferts pel conseller d’Interior sortint i els comandaments dels Mossos a la conferència de premsa que ofereixen aquest matí.

El ministre ha considerat que el pas de l’expresident català per Barcelona va ser “un episodi que no pot aportar res a la societat catalana” i que “no pot fer oblidar-nos l’essencial”. I l’essencial, segons ell, és que “ahir es va obrir definitivament una nova etapa política a Catalunya” amb l’arribada del socialista Salvador Illa a la presidència del Govern.

La investidura d’Illa supera “una dècada perduda a Catalunya, una dècada d’enfrontament estèril on no va guanyar ningú”, mentre que ara el Govern es preocuparà de les qüestions que preocupen els ciutadans, com sanitat, educació, ocupació o economia, ha assegurat.

Bolaños ha recalcat que “Espanya és un Estat dret on es compleix la llei, on s’han de complir els mandats judicials”, però ha preferit posar l’accent que la investidura d’Illa “tanca definitivament” l’etapa anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.