Política

Ucraïna

Operació contra una presumpta trama de frau amb pressupostos de defensa

Al juliol ja es va destapar una altra trama de corrupció

La Fiscalia General d’Ucraïna ha realitzat aquest divendres, en cooperació amb els serveis de seguretat, una operació a gran escala per a exposar a membres d’una suposada trama criminal que malversava fons destinats a la defensa del país.

La suma defraudada a l’Estat ucraïnès ascendeix a 1.500 milions de grivnes (uns 33 milions d’euros), segons un comunicat de la Fiscalia.

Estan implicats presumptament en la trama funcionaris del ministeri de Defensa, membres d’unitats militars, administracions regionals i consells municipals, entre altres, així com directors d’empreses en diverses regions d’Ucraïna, segons la investigació.

Un dels 28 individus als quals se’ls ha notificat que es troben sota sospita és el cap d’un dels departaments del ministeri de Defensa.

També podria estar implicat el cap del Centre Territorial de Reclutament de Donetsk, així com cinc funcionaris municipals de les regions de Poltava i Dnipropetrovsk i set membres d’unitats militars de Donetsk, Odessa, Dnipropetrovsk, Kíiv i Cherkasi, precisa el comunicat.

Els sospitosos suposadament van cometre irregularitats com inflar factures de compra de productes i per serveis realitzats, a més d’acceptar uniformes militars de baixa qualitat i de falsificar documents.

El sospitós que dirigeix un departament del ministeri de Defensa està a més acusat d’obstaculitzar les activitats legals de les Forces Armades, ja que, coneixent l’existència d’un contracte públic, suposadament va signar un contracte addicional amb una altra empresa, a la qual va transferir fons estatals.

Com a part de l’operació, les forces de seguretat van registrar més de 65 institucions i organitzacions per tot el país.

Segons ha recordat la Fiscalia, es tracta de la segona operació especial a gran escala d’aquest tipus, després que ja al juliol s’hagués descobert una trama de 30 individus que va defraudar més de 138 milions de grivnes (tres milions d’euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia fa quatre dies que no pot expulsar a les forces ucraïneses invasores

barcelona
Ucraïna

Operació contra una presumpta trama de frau en pressupostos de defensa

barcelona
europa

La UE, els EUA, el Regne Unit i el Canadà volen més sancions a Bielorússia

barcelona

Tercer agent detingut per ajudar Puigdemont

GRANOLLERS
japó

Nagasaki commemora la bomba nuclear amb absències notables

barcelona
política

L’ANC reclama una investigació sobre l’operació policial “desproporcionada”

barcelona
judicial

El TSJC demana informació a Mossos abans d’admetre les querelles per no detenir Puigdemont

barcelona
política

Forn critica l’operació gàbia: “és per casos molt extrems”

barcelona
política

Turull deixa en dubte el suport de Junts a Pedro Sánchez

barcelona