Política

política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

Era la gran desapareguda des del preacord PSC-ERC sobre el model de finançament singular similar al concert i l’última opinió seva era del 15 de juliol, quan va presidir el Consell de Política Fiscal i Financera i no va poder ser més taxativa. “El que ERC sempre ha plantejat en la reforma del model de finançament és una mena de concert econòmic per a Catalunya. Jo no comparteixo el concert econòmic per a Catalunya, ho he dit en múltiples ocasions i així també ho ha expressat el PSC a Catalunya”, va dir la vicepresidenta María Jesús Montero (Hisenda). Vint-i-cinc dies després i amb Salvador Illa investit, Montero va trencar el seu silenci i va assegurar que el PSOE se sent “còmode al 100%” amb l’acord que el PSC ha signat amb ERC per a la investidura d’Illa tot destacant-ne la “solidaritat amb la resta del territori” i l’aposta per avançar cap a la “federalització” de l’Estat. Conscient que per aprovar el pressupost necessita el vot de Míriam Nogueras al Congrés, la ministra d’Hisenda no oblida Junts i manté que la relació amb aquest espai és d’“absoluta normalitat” després de l’episodi de la fugida de Carles Puigdemont, en què el Ministeri de l’Interior tenia la competència del control fronterer.

Conversa amb Pujol

Montero, que va conversar distesament i entre rialles amb l’expresident Jordi Pujol, va ser una dels cinc ministres ahir presents en l’acte de presa de possessió junt amb Félix Bolaños (Presidència i Justícia), Diana Morant (Ciència i Universitats), Jordi Hereu (Indústria) i Ernest Urtasun (Cultura). També dos presidents autonòmics socialistes, María Chivite (Navarra) i Adrián Barbón (Astúries), van acudir al Palau de la Generalitat, mentre que el gran absent va ser el manxec Emiliano García-Page.

Votar el pressupost

Fidel al guió de La Moncloa d’ignorar les peripècies de Puigdemont i cuidar els ponts amb Junts, Montero es va comprometre a seguir “complint els acords establerts” amb Nogueras, a qui va convidar a votar a favor del pressupost estatal del 2025, que començarà la tramitació en les properes setmanes i que el 23 de juliol va ser frenat precisament pel vot en contra de Junts als objectius d’estabilitat en l’últim ple del curs al Congrés. Segons Montero, la relació amb aquells grups polítics amb qui tenen “greus diferències” és d’“absoluta normalitat institucional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salvador illa

El filòsof seriós

POLÍTICA

“Unir i servir”, les receptes del 133è president

BARCELONA
política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA