Política

estats units

Biden participarà en la campanya electoral de Kamala Harris

El president explica en una entrevista que va abandonar la cursa presidencial perquè l’atenció no se centrés en la seva idoneïtat com a candidat

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha anunciat en una entrevista televisiva que participarà en la campanya electoral de la candidata demòcrata a la Casa Blanca, Kamala Harris en estats clau per a la cursa com Pennsilvània. En una entrevista amb la cadena CBS, el mandatari ha afirmat que està disposat a fer “el que ajudi més” per aconseguir que Harris, l’actual vicepresidenta, derroti l’expresident republicà Donald Trump en les eleccions del novembre.

Biden ha explicat que, entre altres actes, preveu participar en un seguit de mítings a Pennsilvània, al costat del governador de l’estat, Josh Shapiro, un dels noms que havia sonat per fer tàndem electoral amb Harris. El president diu en l’entrevista que parla “sovint” amb Harris i que considera que ella i el seu número dos, el governador de Minnesota, Tim Walz, fan un “gran equip”.

El president ha exposat també per què va decidir abandonar la cursa presidencial i ho ha justificat pel fet que si continuava com a candidat l’atenció s’hauria centrat en la idoneïtat de la seva candidatura. “Diversos dels meus col·legues al Senat i la Cambra [de Representants] creien que jo perjudicaria la campanya i temia que, si em quedava, aquest hauria estat el tema” central de la campanya.

El mandatari, de 81 anys, ha destacat que quan va decidir llançar-se per primera vegada a la presidència el 2020 per enfrontar-se a l’aleshores president Donald Trump es veia a si mateix com un líder “de transició”.

El 21 de juliol passat, després d’una tempesta política desfermada per la seva desastrosa actuació en el primer debat presidencial contra a Trump, Biden va anunciar que deixava la candidatura i va donar suport a Kamala Harris.La vicepresidenta va ser nomenada oficialment candidata demòcrata a la presidència dimarts i el mateix dia va triar al governador de Minnesota, Tim Walz, com a candidat a la vicepresidència. Tots dos estan fent campanya els darrers dies per diversos estats clau com Nevada i Arizona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Biden participarà en la campanya electoral de Kamala Harris

barcelona
iran

Pezeshkian nomena cap d’Exteriors el negociador del pla nuclear

barcelona
política

Illa s’emporta el nucli dur al govern amb Romero a Economia i l’ex de Junts Sàmper a Empresa i Treball

madrid
POLÍTICA

Paneque serà portaveu del govern d’Illa i assumirà Territori, Habitatge i Transició Ecològica

Girona

Vidreres aprova el Pla de Gestió Ètica de colònies de gats

VIDRERES
estats units

L’equip de Trump denuncia que han piratejat les seves comunicacions

barcelona
israel

La fiscal general ordena aturar les subvencions a les llars d’infants als ultraortodoxos

barcelona
regne unit

La fiscalia estudia endurir les penes per als autors dels aldarulls ultres

barcelona
guerra a europa

Zelenski admet l’operació de tropes ucraïneses en territori rus

barcelona