Política

política

El nou conseller de Política Lingüística: “sóc independentista”

Francesc Xavier Vila celebra que el nou departament tindrà “més recursos” i capacitat d’incidència

Hores abans de convertir-se en el nou conseller de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila ha aclarit que és “independentista” però ha acceptat format part del govern socialista perquè el president de la Generalitat Salvador Illa li ha fet “la mateixa proposta” que en el seu dia va rebre de Pere Aragonès. Durant el mandat del republicà, Vila va ser secretari de Política Lingüística, també com a independent. Ara, liderarà una conselleria que neix de l’acord d’investidura entre el PSC i ERC i, en una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per l’ACN, el futur conseller celebra que el nou departament tindrà “més recursos” i “una capacitat d’incidència més important”.

Per a Vila, un dels reptes més immediats de la seva àrea serà aconseguir “incorporar nous parlants de la llengua, no només com a coneixedors de la llengua sinó com a usuaris”. “El català s’ha de poder utilitzar en tots els àmbits i s’ha de fermar en totes les institucions”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia