Política

Sergi Serramitja Garangou

Alcalde de la Cellera de Ter (Som Cellera - IdSelva)

“Primer és necessari resoldre problemes actius i antics”

“A la Cellera hi ha instal·lacions obsoletes. Un dels objectius del mandat és connectar-nos a la depuradora d’Anglès”

“Hem encarregat un estudi sobre les millors opcions per solucionar el problema del pas de camions al mig del municipi”

El pacte amb Junts és un sol equip. No hi ha colors. Anem tots a l’una. A les eleccions el poble va votar canvi

Sergi Serramitja Garangou, de 45 anys, és de la Cellera. Durant divuit anys va tenir el restaurant a la Cellera. Ara en fa sis que és cuiner a Amer.

Per què va decidir entrar en política municipal?
Un grup de gent de la Cellera teníem inquietuds. Volíem donar un tomb al que hi havia fins aleshores. Durant aquest any ens hem dedicat a continuar els projectes engegats per l’anterior equip de govern i acabar-los; els que no s’han pogut acabar estan pendents d’acabar-los. Podíem haver-los tancat en una carpeta i hem optat per continuar-los. Per exemple, la cooperativa d’habitatge amb Sostre Cívic a Can Serra. També hem continuat les comunitats energètiques. Pel que fa a la del pavelló, hem hagut de canviar el quadre elèctric per poder-la connectar a la xarxa. Hem començat una nova comunitat energètica per a comerciants. Ja s’ha fet la primera fase amb la instal·lació de les plaques solars. A Can Triola, un edifici amb serveis municipals, hem fet la primera fase. Som conscients de les dificultats que suposa per a un equip de govern que portava vuit anys a l’Ajuntament fer un pas al costat per a un nou equip de govern. Aquest primer any l’hem destinat a acabar els projectes iniciats i donar-los la nostra visió.
Per exemple?
Hem hagut de canviar el destí d’alguna subvenció del Puosc del 2019-24 perquè no hi havia temps material per fer-lo perquè els projectes no estaven encarregats i hem buscat la solució més pràctica, que ha estat fer una nova instal·lació d’aigua potable a la plaça de la vila perquè es perdien vora un milió de litres anuals. A la zona esportiva s’ha canviat la il·luminació; estem treballant per la millora de tots els equipaments.
En general quin balanç en fa?
Hem treballat molt per conèixer el funcionament de la política municipal, que és complex, i hem dedicat molts esforços a acabar els projectes de l’anterior equip, donant-los el nostre sentit. En el Puosc hem canviat la destinació d’uns 70.000 euros per una oficina de turisme al Pasteral, que ja està oberta al públic. Hem refet l’àrea de parc amb taules noves i reparadors de bicicletes. Del pla de sostenibilitat turística en destinació, que portem amb el Consell Comarcal de la Selva, hem desenvolupat els plans tècnics de la informació de les coves. L’hem fet amb un membre de l’oposició, en David Sarsanedas, que ens ha ajudat molt.
Són al govern gràcies a un acord amb Junts. Com va el pacte?
És un sol equip. No hi ha colors. Treballem per l’Ajuntament. Anem tots a l’una i hi ha bona comunió entre nosaltres. A les eleccions passades el poble va votar canvi.
M’explica la mà estesa d’un membre de l’oposició en aquest pla turístic. Com és la comunicació amb l’oposició?
Ens convindria una mica més de comunicació. Soc conscient que pequem de novells i de no saber com comunicar. Espero que en els propers tres anys puguem revertir-ho. En el ple els vam oferir que l’última decisió sobre el vial dels camions no fos una decisió de cinc regidors sinó de nou regidors.
És el gran problema del municipi, el pas dels camions. Com ho volen resoldre?
De moment hem encarregat un estudi a un despatx d’arquitectes de Girona, un estudi sobre quines són les millors opcions i l’estudi de la modificació de la norma per poder-ho tirar endavant. S’han fet dues reunions amb el despatx. De cara a setembre, principis d’octubre, ens han de presentar l’estudi. És un camí lent però la resolució d’aquesta problemàtica municipal, de retruc, seria una solució de poble perquè donaria amplitud al sector del Puig d’Aspre.
Faci una radiografia del municipi: les potencialitats i deficiències del municipi.
El punt fort és que és un poble molt actiu i les entitats són molt participatives; la gent té moltes ganes de col·laborar. Els seus vilatans, la seva gent, és el potencial de la Cellera. L’Ajuntament fa de guia; hi som. Deficiències? Tenim algunes instal·lacions, com ara xarxa d’aigua, de clavegueram, que estan obsoletes i s’haurien de resoldre en un futur. Per poder-ho solucionar hem encarregat un pla director de sanejament. El pla director de l’aigua ja el tenim. Tenim un projecte que en tres anys vol sanejar les voreres en mal estat, però no només la superfície, sinó a sota si hi ha desguassos, no fer un rentat de cara. Un dels objectius del mandat és connectar-nos a la depuradora d’Anglès. Farem tots els esforços per separar les aigües blanques a la xarxa de les aigües residuals. Volem solucionar aquests problemes que venen de lluny i són importants.
Quin és l’ordre de prioritats de l’equip de govern?
Creiem que primer s’han de resoldre els problemes que tenim actius com el del sanejament, instal·lacions d’aigua antigues; l’ACA ens ha donat una subvenció de 300.000 euros per canviar instal·lacions d’aigua en baixa i farem actuacions a tres punts del municipi. Tampoc hem de deixar de banda el futur del poble. A la Cellera no hi ha un planejament vigent; és del 1993. Hi havia un antic planejament fet que s’havia d’aprovar el 2015 però amb el canvi de govern es va encallar. Els diners que destinaríem a això preferim invertir-los a solucionar el pas dels camions i a aquestes instal·lacions obsoletes, que creiem ara per ara més necessàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia