Política

política

Anuncien la presència de Puigdemont la setmana vinent a Prada

Tornarà a protagonitzar un acte públic dilluns en la presentació d’un llibre a la Universitat Catalana d’Estiu

La cita, que comença dissabte, també rebrà Oriol Junqueras o l’expresident Torra, i la clourà el president del Parlament, Josep Rull

El president a l’exili i líder de Junts, Carles Puigdemont, està anunciat que participarà dilluns vinent a Prada, en el marc de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), en la presentació del llibre Colpisme. De la violència militar al lawfare judicial, obra de l’advocat i escriptor Damià del Clot. El mateix Puigdemont i l’exdiputat i advocat Jaume Alonso-Cuevillas, que també hi serà, en són els autors de sengles pròlegs. Si finalment es confirma la seva presència, serà el primer acte públic de l’expresident, i a més a la Catalunya Nord, després de l’evasió que va protagonitzar dijous passat, quan després d’un breu acte a l’Arc de Triomf de Barcelona, abans del ple d’investidura de Salvador Illa, va escapolir-se de l’ordre de detenció del jutge del Suprem Pablo Llarena que havien d’executar els Mossos d’Esquadra, i va tornar a Waterloo. En tot cas l’acte ja estava previst abans d’aquest episodi, que pot haver suposat un canvi de plans, però l’organització no ho pot confirmar, i en els últims dies Cuevillas l’ha seguit publicitant a les xarxes. L’exconseller a l’exili Lluís Puig també participarà en diversos actes al llarg de la setmana.

En tot cas, Puigdemont és un dels grans reclams de la UCE d’enguany, en la 56 a edició ja, que rere el lema “Països Catalans: resistència i societat civil democràtica”, s’inaugura dissabte i s’allargarà fins al 23 d’agost en la clàssica ubicació del Liceu Renouvier, on va tornar l’any passat després d’uns anys en què es va celebrar en altres recintes. La cita, que manté tot l’ampli ventall de cursos i jornades temàtiques habituals, arriba enguany en ple punt d’inflexió a la política catalana, en la mateixa setmana en què ha pres possessió un nou govern socialista, la qual cosa ha fet que el cartell sigui molt menys farcit d’autoritats polítiques que d’habitud, donada la impossibilitat de lligar convidats amb antelació per la incertesa de les últimes setmanes sobre si hi hauria investidura o no, i per tant qui seria al govern.

Amb això, destaquen en el programa la presència el dia 21 de l’expresident d’ERC Oriol Junqueras, per parlar en el seminari d’història sobre l’amnistia de 1936, o de l’expresident Quim Torra, per pronunciar una conferència sobre Pompeu Fabra. El mateix dia també hi pronunciarà una xerrada la ja exconsellera d’Educació Anna Simó sobre escola i llengua, en el marc del seminari que organitza la Fundació Irla, que diumenge haurà homenatjat l’expresident d’ERC, Jordi Carbonell, en un acte on participaran, entre altres, el seu fill Oriol, l’exvicepresident Josep-Lluís Carod-Rovira o l’exconseller Josep Huguet. Igualment, destaca un debat el dia 22 entre els presidents de les entitats de la Federació Llull: Xavier Antich d’Òmnium Cultural, Antoni Llabrés, d’Obra Cultural Balear i Anna Oliver, d’Acció Cultural del País Valencià. També es preveu el dia 20 una visita col·lectiva a la Casa Macià de Prats de Molló, on el diputat de Junts i historiador Agustí Colominas i el professor Fermí Rubiralta oferiran una xerrada sobre els preparatius de l’aixecament de 1926. El dia 22 també participaran en un debat sis dels rectors de les universitats públiques de Catalunya. El dia 23 la cloenda anirà a càrrec del president del Parlament, Josep Rull, després de l’atorgament del Premi Canigó a la Plataforma per la Llengua, que recollirà el seu president Òscar Escuder, i al president de Ferrmed, Joan Amorós, com a gran defensor del corredor mediterrani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia