Política

Pròxim Orient

Ferits per una explosió tres membres de la missió de pau de l’ONU al Líban

Les Nacions Unides subratllen que el vehicle on viatjaven anava “clarament identificat” i recorda a les parts que tenen la responsabilitat d’evitar danys als cascs blaus

Una persona mor en un atac israelià contra una motocicleta al sud-est del país

Tres membres de la missió de pau de les Nacions Unides (ONU) al Líban (Unifil) han resultat ferits per una “explosió” que s’ha produït a tocar del seu vehicle. L’incident ha passat a primera hora d’aquest diumenge quan els cascs blaus patrullaven a prop de Yarine, al sud del país, en un vehicle “clarament identificat” com a part de la missió de l’ONU, ha subratllat l’organització en un comunicat. L’Unifil ha precisat que tots els soldats de la força de pau han pogut tornar a la seva base.

L’Unifil ha anunciat una investigació sobre el succés i, d’entrada, no ha volgut apuntar a cap responsable. No obstant, ha recordat a “totes les parts i actors” del conflicte que tenen la “responsabilitat d’evitar danys a les forces de pau i als civils”.

La tensió al Líban s’ha disparat encara més després que a finals de juliol Israel assassinés a Beirut al màxim comandant del grup xiïta Hezbol·là, Fuad Shukr. Almenys deu persones, totes elles de nacionalitat siriana, van morir dissabte en un atac israelià contra una fàbrica de ciment també al sud del Líban, en un dels atacs més cruents al Líban des de l’inici del conflicte a la Franja de Gaza, el passat 7 d’octubre. El mateix dia, Israel va reivindicar l’assassinat selectiu d’un comandant d’Hezbol·là quan circulava en motocicleta per la zona de Tir.

Aquest diumenge una altra persona ha mort en un incident similar a la població de Chebaa, al sud-est del Líban. El Centre d’Operacions d’Emergència del Ministeri de Salud Pública libanès ha informat que “l’atac de l’enemic israelià contra una motocicleta ha provocat el martiri d’un ciutadà i ferides a una altra persona, l’estat de la qual és estable”. Es desconeix si les dues víctimes atacades a Chebaa, una població de majoria sunnita, estaven afiliades a algun grup. La majoria de bombardejos selectius d’Israel contra vehicles al Líban tenen com a objectiu milicians d’Hezbol·là, però a vegades estan dirigits contra membres d’altres faccions, com ara els del moviment islamista palestí Hamàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.