Política

política

Els socialistes intenten calmar ERC: “compliran” amb el pacte de finançament

Junts lamenta que ERC i el PSOE portin dues setmanes “venent un concert econòmic inexistent”

Després del terrabastall que van causar les declaracions de la vicepresidenta i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, aigualint el pacte de finançament tancat amb ERC que va permetre la investidura de Salvador Illa, fonts del PSC han sortit avui al pas assegurant que els socialistes “compliran” amb l’acord. Els republicans van amenaçar ahir amb retirar el seu suport al# partit si incompleixen la seva paraula amb el finançament. Poques hores abans, Montero havia negat que l’acord suposi un concert econòmic o una reforma del sistema. Fonts del PSC han reiterat avui que no volen entrat en un “debat nominal” i han jugat de nou a fer equilibris, assegurant que el nou model de finançament permetrà avançar en l’autogovern de Catalunya però també “cap a la federalització d’Espanya”, tot respectant “la solidaritat interterritorial i la igualtat entre espanyols”.

Dimecres, la vicepresidenta i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va assegurar que l’acord entre el PSC i ERC “ni és un concert econòmic ni és una reforma de l’ús del sistema de finançament”. Montero va remarcar que la “solidaritat” és el “nucli” del pacte i que això garanteix que en cap cas suposarà “un greuge per la resta de territoris”. ERC va reaccionar de seguida i tot i atribuir les declaracions de Montero a les pressions de la resta de comunitats autònomes i partits, van deixar clar que la vicepresidenta “sap perfectament” que es va acordar el concert econòmic, “tot i que no el vulgui anomenar així”.

La reacció de Junts no s’ha fet esperar. “Durant dues setmanes se’ns ha estat venent un concert econòmic inexistent, ERC ha mentit i els socialistes han callat”, ha assegurat la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, que ha demanat explicacions als negociadors “perquè han mentit a tothom”. Nogueras lamenta que “s’hagi construït una majoria política a partir d’un engany i d’una mentida” i assegura que els republicans “no tenen cap credibilitat” quan amenacen ara amb retirar el seu suport al PSOE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia