Política

guerra a gaza

Biden urgeix Netanyahu a tancar l’acord d’alto el foc

El president dels Estats Units parla amb el primer ministre israelià en un moment crític en les negociacions

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha parlat per telèfon aquesta matinada (hora catalana) amb el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, sobre formes d’avançar en un possible alto el foc a la Franja de Gaza i l’alliberament dels ostatges i els esforços diplomàtics per rebaixar les tensions a la regió. Biden ha destacat davant el mandatari israelià la urgència de tancar l’acord de pau, davant l’escalda de la tensió a la regió, segons ha indicat la Casa Blanca en un comunicat, en el qual ha informat que la vicepresidenta Kamala Harris també ha participat en la trucada.

La conversa entre Biden i Netanyahu es produeix en un moment crític en les negociacions per a un alto el foc, que havien de reprendre’s aquest dimecres al Caire (Egipte), però que finalment van ser ajornades “fins a nou avís”, i després de la gira del secretari d’Estat nord-americà, Antoni Blinken, a l’Orient Mitjà, que va acabar dimarts sense l’anhelat acord entre Israel i Hamàs per aturar la guerra a la Franja de Gaza i evitar la seva extensió a la regió, on aquest dijous ha arribat l’anomenat grup de combat Abraham Lincoln dels Estats Units.

Un important punt de fricció en les negociacions en curso és el futur corredor Filadèlfia, al sud de la Gaza. L’emissora pública israeliana Kan va informar aquest dimecres que la retirada d’Israel de l’enclavament de catorze quilòmetres de longitud de la frontera entre Gaza i Egipte seria un element de la proposta acordada la setmana passada. L’oficina del primer ministre israelià, però es va afanyar a negar qualsevol intenció d’abandonar aquesta zona.

Mentre es multipliquen els esforços diplomàtics per aconseguir un acord d’alto el foc, Israel manté la pressió sobre la Franja de Gaza i al sud del Líban.

L’exèrcit israelià ha matat aquesta matinada una desena de palestins més en un atac al nord de Gaza, segons l’agència palestina de notícies Wafa.

Pel que fa al sud del Líban les forces d’Israel han atacat almenys deu zones, segons un comunicat de l’exèrcit israelià. Segons la nota, recollida per l’agència Efe, l’aviació israeliana ha bombardejat suposats magatzems, edificis militars i una llançadora de míssils



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia