Política

Política

Xavier Amor deixa l’alcaldia de Pineda per anar a la Generalitat

Xavier Amor, fins ara alcalde de Pineda, serà el nou secretari de governs locals i de relacions amb l’Aran del govern de Salvador Illa. Serà nomenat en el consell executiu de dimarts vinent. Amor tindrà sobre la taula l’impuls i aprovació d’una nova llei de governs locals i una llei de finances locals per millorar el finançament dels municipis. Aquest dijous al matí, el conseller de Presidència, Albert Dalmau, i Xavier Amor s’han trobat al Palau de la Generalitat per rebre l’encàrrec. Amor és alcalde de Pineda de Mar des del 2007 i renunciarà al seu càrrec en un ple el dia 2 de setembre. Aquest divendres, el futur secretari oferirà una roda de premsa i farà públic el nom de la persona que el rellevarà a l’alcaldia.

El nou govern vol fer un “pas endavant” per reconèixer el “rol essencial” dels ajuntaments, han explicat fonts de Presidència. L’executiu també preveu treballar en una reforma del Consell de Governs Locals, un organisme del qual Amor va ser vicepresident.

El nou secretari també assumirà les relacions amb l’Aran. Entre les qüestions que haurà d’abordar destaca el desplegament de la llei de règim especial de l’Aran per consolidar l’autogovern aranès i assegurar un model de finançament estable per garantir les seves competències.

Amor, de 49 anys, és graduat en administració i direcció d’empreses a la Universitat Ramon Llull. El 1999 va entrar com a regidor a l’Ajuntament de Pineda de Mar i des del 2007 ocupa l’alcaldia. Ha estat conseller comarcal i diputat a la Diputació de Barcelona on ha estat al capdavant de Participació Ciutadana de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania o a Esports. Entre els anys 2013 i 2019 va ser president de la Federació de Municipis de Catalunya. A més, és membre de la comissió executiva nacional del PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia