Política

El PP es mostra disposat a reunir-se amb Zapatero per la crisi econòmica si no és "per fer-se la foto"

Política

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha contestat a la invitació del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a reunir-se amb el líder del PP, Mariano Rajoy, a la Moncloa per dialogar sobre la crisi. De Cospedal ha afirmat que Rajoy està "sempre disposat" al diàleg sempre que serveixi per tirar endavant mesures contra la crisi i no es quedi en una "foto" o en "mesures de màrqueting". La secretària general del PP assegura que de moment no han rebut una comunicació oficial de la trobada. Sobre l'anul·lació de la bestreta de sanitat, De Cospedal ha anunciat que les comunitats governades pel PP recorreran la decisió davant l'Audiència Nacional.

De Cospedal assegura que Rajoy ha expressat en reiterades ocasions que estaria "encantat" de reunir-se amb Zapatero per impulsar mesures per superar la crisi. Això sí, De Cospedal espera una comunicació oficial per part de la Moncloa per assegurar taxativament que Rajoy hi acudirà.

Tot i això, De Cospedal ha mostrat les seves reserves respecte a la data escollida per convocar aquesta reunió "l'endemà" d'haver presentat els pressupostos generals de l'Estat, "quan no ha volgut reunir-se amb el PP" durant la ronda de contactes amb els partits per tal de consensuar un text.

La secretària general del PP també ha recordat que el govern espanyol ha desconfiat reiteradament de les propostes presentades pel PP. "Davant les reiterades propostes del PP i els oferiments, la resposta ha estat un altre cop menystenir-les".

De Cospedal ha acusat Zapatero de "supèrbia", que l'ha deixat sol "no només al Congrés sinó també davant l'opinió pública". La secretària general dels populars accepta l'oferiment de Zapatero, però alerta que no aniran a la Moncloa per "fer-se la foto" o per adoptar "mesures de màrqueting".

Recurs contra l'anul·lació de la bestreta per sanitat

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha anunciat que les comunitats governades pel PP presentaran un recurs davant l'Audiència Nacional per l'anul·lació de la bestreta per sanitat que s'havia d'entregar a les comunitats autònomes i que està dotada amb 350 milions d'euros.

El Partit Popular ha reunit aquest dilluns a la seu de Génova de Madrid els seus responsables autonòmics per adoptar una posició comuna sobre aquesta anul·lació que De Cospedal ha qualificat com "un engany més" de Zapatero.

"Portem molts mesos sentint que Zapatero farà tot el que hagi de fer menys retallades socials i la primera decisió que pren és una que va contra la línia de flotació de la sanitat", considera De Cospedal, que assegura que "la retallada el que vol és tapar la seva mala gestió".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

Qui com a primer ministre a França?

París
Josep Campmajó i Caparrós
ACTIVISTA A L’EXILI A CAUSA DEL CAS TSUNAMI

“El nostre ha estat un exili que als partits no els ha agradat”

GIRONA
Jordi Gassió
Alcalde de Puigcerdà (Junts)

“Res pot emmascarar el pacte de govern amb Futur”

Puigcerdà
ESTATS UNITS

Biden reitera el compromís de l’OTAN amb Ucraïna, en el 75è aniversari de l’organització

BARCELONA
guerra a gaza

Almenys 29 morts en un atac israelià contra una escola a Khan Yunis

barcelona
ESTATS UNITS

L'OTAN promet a la indústria militar més contractes a llarg termini

barcelona
política

Moya declara que no va autoritzar el cartell contra els Maragall

barcelona
estats units

El consell editorial del NYT demana als demòcrates que abandonin Biden

barcelona
guerra a gaza

Israel negocia construir a la frontera amb Gaza una barrera subterrània

barcelona