Política

Política

Illa manté els actes dissenyats per Aragonès en una Diada que vol ser “per a tothom”

El president farà el discurs el dia 10 a la nit des del Palau de la Generalitat

El govern ha presentat aquest dimecres els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya, un 11 de Setembre que vol sigui “per a tothom”, segons ha explicat la portaveu de l’executiu i consellera de Territori, Sílvia Paneque durant la presentació. Tot i que el disseny dels actes institucionals van ser “pensats” pel govern de Pere Aragonès, l’executiu socialista ha volgut donar “continuïtat” al projecte, tot emfatitzant que la Diada “ens uneix com a ciutadania i dona un sentiment de pertinença”.

Així, es mantenen els actes tradicionals, com el discurs del president el dia 10 a la nit -que Illa farà des del Palau de la Generalitat-, l’ofrena floral del govern davant el monument de Rafael Casanova i l’espectacle sota les emblemàtiques torres de Puig i Cadafalch a Montjuïc, que inclourà lectura de poemes, música i actuacions diverses.

El cartell de la Diada, dissenyat per Sergi Delgado, consta d’unes línies geomètriques que configuren un cor amb els colors de la Senyera i l’eslògan, Molts cors, un sol batec. Sentir Catalunya , vol posar l’accent amb la diversitat, la diferència i rebutjar el feixisme. “És un missatge contra el feixisme i l’extrema dreta”, ha remarcat la portaveu del govern.

Seguint la voluntat expressada per Salvador Illa de ser un president i encapçalar un govern “per a tothom”, Paneque ha destacat precisament que els actes institucionals estan pensats “ perquè tothom s’hi senti vinculat i tothom ho pugui celebrar”. El fil conductor que mou aquests actes és “el sentiment catalanista, la diversitat i la unitat del nostre país” que s’expressa, segons Paneque, en l’emblema d’aquest any La Catalunya on no hi falta ningú’, una diada “per tothom”, ha reiterat.

Durant la Diada, es podran visitar diversos edificis i espais emblemàtics d’arreu de Catalunya, entre els quals el Palau de la Generalitat -amb inscripció prèvia- i el Parlament de Catalunya. Però també els castells de Cardona i Miravet, Sant Pere de Rodes, la Cartoixa d’Escala Dei i el Monestir de Santes Creus, entre molts d’altres que es poden consultar al web de la Diada .

Al llarg de la setmana també hi ha previstos actes institucionals a les diferents delegacions del govern a l’exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La comissió de garanties d’ERC dirimirà si es pot avançar el congrés

barcelona
alemanya

Starmer visita Berlín i París en un nou intent de girar full al ‘Brexit’

barcelona
política

El PP vol fer del Senat un camp de batalla contra el finançament singular

barcelona
Política

Illa manté els actes dissenyats per Aragonès en una Diada que vol ser “per a tothom”

barcelona
guerra a gaza

Almenys nou morts en una operació militar israeliana a gran escala a Cisjordània

barcelona
estats units

El fiscal especial refà l’acusació contra Trump en el cas de l’assalt al Capitoli

barcelona

El sobiranisme, al racó de pensar

Barcelona
GUERRA A EUROPA

Una acció audaç de recorregut incert

Barcelona
Margarida Feliu Portabella
Alcaldessa de Viladrau (Sumem per Viladrau)

“Cal potenciar la marca Viladrau i la seva singularitat”

Viladrau