Política

Guerra a Europa

Un avió de combat F-16 enviat pels Estats Units s’estavella a Ucraïna

El caça de fabricació nord-americana va caure durant l’operació per rebutjar l’atac massiu amb míssils russos de dilluns

La Força Aèria confirma la mort del pilot i destaca que va abatre tres coets i un dron abans de l’incident

L’exèrcit ucraïnès ha confirmat aquest dijous que un avió de combat F-16 es va estavellar dilluns, tal com han avançat diversos mitjans dels Estats Units.

L’Estat Major ucraïnès ha explicat en un comunicat a les xarxes socials que l’aparell va caure durant una operació per repel·lir un atac de míssils russos, durant la qual els caces de fabricació nord-americana van “demostrar la seva alta eficiència” interceptant “quatre míssils de creuer enemics”.

La nota afegeix que “durant l’aproximació al següent objectiu, es va perdre el contacte amb un dels avions”. Més tard es va comprovar que “l’avió es va estavellar i el pilot va morir”. El Ministeri de Defensa ha creat una comissió que ha començat a investigar l’accident al lloc dels fets.

La Força Aèria ucraïnesa ha identificat el pilot mort com el tinent coronel Oleksii Mes i ha destacat que va morir “heroicament” durant l’atac aeri massiu rus del 26 d’agost. “Oleksii va abatre tres míssils de creuer i un dron d’atac. Va salvar incomptables ucraïnesos de míssils russo mortals, tràgicament a costa de la seva pròpia vida”, afegeix la nota.

La pèrdua d’aquest F-16 es produeix poques setmanes després que Washington enviés diversos d’aquests caces a Kíiv per enfortir la seva capacitat militar davant Rússia. Segons mitjans nord-americans, tot i haver-se produït durant el bombardeig massiu rus de dilluns, l’estavellament hauria estat fruit d’un error del pilot i no com a conseqüència del foc enemic. El Kremlin no s’ha pronunciat sobre l’incident.

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, havia demanat reiteradament als aliats occidentals l’enviament d’aquest tipus d’aparells, que han estat utilitzats per primera vegada en combat aquesta setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veneçuela

La UE acorda no reconèixer la “legitimitat democràtica” de Maduro

Barcelona
Guerra a Europa

Un avió de combat F-16 enviat pels Estats Units s’estavella a Ucraïna

Barcelona
Iran

L’ONU alerta que Teheran acumula cada vegada més urani enriquit

Barcelona
Guerra a Gaza

L’OMS anuncia un pacte amb Israel per vacunar contra la pòlio a la Franja

Barcelona
Europa

París i Londres acorden reforçar la cooperació sobre immigració irregular

Barcelona
Estats Units

ABBA reclama a Trump que no utilitzi la seva música per a la campanya

Barcelona
política

Rull visita Puigdemont i acusa el Suprem de posar traves a l’amnistia

barcelona
política

L’alcalde de Mataró es postula per presidir la FCM

mataró
societat

Eduard Sallent tornarà a la Regió Metropolitana Sud dels Mossos

barcelona