Política

Guerra A Gaza

Israel ataca un comboi humanitari a Rafah

Almenys cinc persones que anaven al primer vehicle de la caravana han mort

L’exèrcit assegura que les víctimes són un grup d’homes armats que pretenia segrestar el comboi, però l’ONG que el coordinava afirma que eren empleats de l’empresa de transport amb la que treballen

Israel ha atacat aquest dijous un vehicle que formava part d’un comboi humanitari que transportava subministraments mèdics i combustible a un hospital al sud de la de Gaza. L’incident ha provocat cinc morts, segons fonts palestines.

L’ONG nord-americana Anera, ha confirmat que un comboi coordinat per l’entitat i aprovat per les autoritats israelianes ha patit un atac dijous al vespre i “diverses persones, totes empleades per l’empresa de transport amb al que treballem” han mort. Les víctimes eren “al primer vehicle del comboi”. La directora de l’entitat a Palestina, Sandra Rasheed, ha detallat que els altres automòbils de la caravana no han patit danys i el carregament ha arribat al seu destí, un hospital de Rafah, segons explica la cadena qatariana Al Jazeera. L’únic treballador d’Anera que viatjava al comboi ha resultat il·lès.

De la seva banda, l’exèrcit israelià ha defensat que ha llançat l’atac per evitar que un grup d’homes armats segrestés la caravana. En un comunicat a les xarxes socials, ha relatat que diversos “assaltants” han pres possessió d’un jeep que anava al capdavant del comboi i han començat a conduir-lo, motiu pel qual han llançat un atac limitat a l’esmentat cotxe. “No hi ha hagut danys a la resta de vehicles del comboi i ha arribat al seu destí segons el pla. L’atac armat ha eliminat l’amenaça de segrest del comboi humanitari”, afegeix la nota. Segons l’exèrcit, Anera els ha confirmat que tots els membres de l’ONG “estan sans i estalvis” i l’ajuda humanitària que portaven a Gaza “ha arribat al seu destí amb seguretat”.

Aquest incident es produeix hores després que soldats israelians obrissin foc a Gaza contra un cotxe del Programa Mundial d’Aliments, clarament identificat amb el logotip de les Nacions Unides (ONU), que formava part d’un comboi de dos automòbils. El vehicle estava blindat i els seus ocupants no han resultat ferits, però l’agència de l’ONU ha decidit suspendre temporalment les seves operacions a l’enclavament palestí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia