Política

GUERRA A GAZA

Crida a la vaga general a Israel per forçar una treva que permeti l’alliberament dels ostatges

La pressió contra Netanyahu creix després de la mort de sis segrestats més

L’organització sindical més gran d’Israel, Histadrut, ha anunciat aquest diumenge una vaga general a partir de dilluns –que inclourà l’aeroport de Tel Aviv–, en suport al moviment de protesta que exigeix al govern de Netanyahu una treva amb Hamàs que permeti l’alliberament dels ostatges que encara queden en mans del grup islamista a Gaza.

La indignació s’ha encès entre els familiars dels segrestats després que l’exèrcit confirmés diumenge al matí la recuperació de sis cadàvers més d’ostatges a la Franja.

Segons ha informat un portaveu militar, les sis víctimes –quatre homes, inclòs un de nacionalitat estatunidenca i dues dones– han estat executades a sang freda pels seus raptors quan les forces israelianes s’hi estaven acostant.

“Des de fa més de dos mesos, hi ha sobre la taula un acord per al retorn dels ostatges. Si no fos pels retards, el sabotatge i les excuses, els que avui hem sabut que han mort probablement encara estarien vius”, ha denunciat el Fòrum d’Ostatges i Famílies Desaparegudes, que ha anunciat manifestacions aquest diumenge a Jerusalem i Tel Aviv.

També el líder de l’oposició, l’exprimer ministre Yair Lapid, ha fet una crida a la vaga general després de la troballa dels sis ostatges morts. “Estaven vius. Netanyahu i el gabinet de la mort van decidir no salvar-los. Encara hi ha ostatges vius allà, encara es pot arribar a un acord [amb Hamàs]. Netanyahu no ho fa per raons polítiques”, ha lamentat Lapid.

La iniciativa “Atura la nació” té el suport d’autoritats locals, com ara l’alcalde Tel Aviv, Ron Huldai, i del Fòrum Empresarial d’Israel, que aplega les 200 empreses més grans del món. Els convocants de la vaga exigeixen l’alliberament dels 97 ostatges que continuen a Gaza, un terç dels quals ja ha mort durant la captivitat.

Les negociacions d’un alto el foc que permeti la posada en llibertat dels ostatges van caure en un punt mort entre acusacions creuades d’afegir noves demandes a la proposta de treva promoguda pels EUA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EUROPA

L’extrema dreta guanya per primer cop unes eleccions regionals a Alemanya

BARCELONA
ESTAT FRANCÈS

Macron rep dilluns Cazeneuve, el seu nom preferit per a primer ministre

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Crida a la vaga general a Israel per forçar una treva i el retorn dels ostatges

BARCELONA

Espadaler confirma Jordi Font al capdavant del Memorial Democràtic

PORTBOU
GUERRA A EUROPA

Ucraïna colpeja amb drons quinze regions russes, inclosa Moscou

BARCELONA
ALEMANYA

Arrenca la votació a dos lands de l’est on l’extrema dreta surt favorita

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Creix la pressió a Netanyahu després de la mort de sis ostatges més

BARCELONA
ESTATS UNITS

Trump crea confusió i rebutja ara una esmena avortista a Florida

BARCELONA
Política

L’ANC convocarà una assemblea general per actualitzar el seu full de ruta

barcelona