Política

estat espanyol

El PSOE fixa el seu Congrés Federal del 15 al 17 de novembre i Sánchez optarà a la reelecció

El secretari general dels socialistes buscarà blindar el seu lideratge en un moment de creixent descontentament intern pel pacte fiscal entre el PSC i ERC

El model territorial i el finançament centraran el conclave de Sevilla

El PSOE ja té data per al seu 41è Congrés Federal. Serà el tercer cap de setmana de novembre a Sevilla. La direcció socialista ha avalat, aquest dilluns, per unanimitat la proposta del seu secretari general i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d’avançar un any el conclave i ha marcat en el calendari els dies 15, 16 i 17 de novembre per a la seva celebració. El comitè federal ho ratificarà en la reunió d’aquest dissabte i posarà aleshores oficialment en marxa tota la maquinària per preparar el congrés, en el qual Sánchez optarà a la reelecció com a secretari general dels socialistes.

Amb l’avançament del congrés Sánchez busca reforçar el seu lideratge en plena ruptura del partit pel pacte fiscal entre ERC i el PSC i fort malestar intern. Cada cop són més els barons que alcen la veu contra Sánchez pel pacte amb Esquerra i van més enllà del president de Castella i la Manxa, Emilio García-Page. Els socialistes aragonesos també s’han pronunciat frontalment en contra de l’acord,

Sánchez també busca amb aquest moviment d’avançar el congrés rearmar-se de cara a l’inici del nou curs polític que arrenca aquest mes i que ve marcat per la falta de majoria parlamentària del govern espanyol i l’avís de Junts que a partir d’ara la negociació serà “peça a peça”.

El 41è Congrés Federal del PSOE serà d’una gran transcendència pel partit perquè fixarà la seva posició pel que fa al tema de finançament autonòmic. Aquesta qüestió i el model territorial seran els grans temes del conclave socialista, durant el qual Sánchez aprofitar per impulsar una renovació dels lideratges territorials, en el marc de la qual els crítics podrien acabar sent rellevats.

El congrés “serà el lloc més idoni” per parlar sobre finançament autonòmic, ha dit aquest dilluns la portaveu del PSOE, Esther Peña, en roda de premsa. Abans del congrés, però els barons socialistes crítiques amb el pacte entre ERC i el PSC tindran oportunitat d’expressar les seves discrepàncies en el comitè federal d’aquest dissabte. De fet, Peña els ha desafiat a fer-ho i a demanar pels seus territoris millores en el sistema de finançament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.