Política

Religió

El papa Francesc comença a Indonèsia la seva gira per Àsia i Oceania

El líder catòlic aprofita la visita al país amb més musulmans del món per rellançar llaços amb l’islam

El pontífex visitarà també Papua Nova Guinea, Timor Oriental i Singapur

El papa Francesc ha arribat aquest dimarts a Indonèsia, el país amb més musulmans del món però on hi ha la tercera comunitat catòlica més nombrosa d’Àsia.

El líder catòlic ha estat rebut a l’aeroport de Djakarta pel ministre indonesi d’Afers Religiosos, Yaqut Cholil Qoumas, que ha destacat la importància del “diàleg” interconfessional que el pontífex abandera amb aquest viatge. “Esperem que sigui testimoni de com cuidem la diversitat”, ha dit.

El patriarca romà aprofitarà la visita al país del món amb més musulmans per rellançar el diàleg amb l’islam i altres religions de l’arxipèlag, així com la lluita contra el canvi climàtic. Els catòlics representen el 3,1% dels 270 milions d’habitants d’Indonèsia, davant el 89,4% de musulmans. No obstant, és el país asiàtic amb més catòlics després de les Filipines i la Xina.

Està previst que Francesc, que té 87 anys i es desplaça en cadira de rodes per problemes de salut, descansi la resta de la jornada. Abans, però, ha aprofitat la seva visita a la nunciatura d’Indonèsia per saludar a un grup de refugiats, ens orfes i persones sense llar acollits per diferents ordres religioses.

Demà dimecres es reunirà amb el president sortint, Joko Widodo, que ha qualificat de “molt històrica” la visita del pontífex. “Indonèsia i el Vaticà tenen el mateix objectiu de promoure la pau i la germandat, així com d’assegurar la prosperitat”, ha dit en un discurs televisat. També demà es trobarà amb religiosos de la catedral de Djakarta i amb joves de la fundació Scholas Occurrentes.

Dijous participarà en un acte interreligiós a la mesquita Istiqlal de la capital, la més gran de tot el sud-est asiàtic i connectada a la veïna catedral pel “túnel de l’amistat”, que el papa i el gran imam visitaran plegats. A la tarda oferirà una missa a l’estadi Gelora Bung Karno, on s’espera que assisteixin unes vuitanta mil persones, entre altres actes.

Uns 4.300 soldats i 4.700 policies vetllaran per la seguretat del papa durant la seva estada al país, entre el 3 i el 6 de setembre. A més, Francesc estarà acompanyat per membres de la guàrdia suïssa procedents del Vaticà.

La visita de tres dies a Indonèsia és la primera etapa d’una gira al sud-est asiàtic i Oceania que el durà també a Papua Nova Guinea, Timor Oriental i Singapur fins al 13 de setembre, en el que serà el viatge més llarg del seu papat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xavier Guitart és el nou delegat del Govern català a la demarcació

GIRONA
Estat espanyol

La magistrada progressista Maria Isabel Perelló presidirà el CGPJ i el Suprem

Barcelona
Estat espanyol

El ple del CGPJ es reuneix per intentar desbloquejar la renovació de la presidència

Barcelona
Rússia

Putin desafia l’ordre de detenció del TPI amb una visita a Mongòlia

Barcelona

El PSC reclama una actuació “immediata” en els patis interiors de Can Gibert

GIRONA
Religió

El papa Francesc comença a Indonèsia la seva gira per Àsia i Oceania

Barcelona
política

Els comuns ratifiquen el seu rebuig a l’ampliació de l’aeroport

barcelona
política

Núria Marín, nova delegada del govern a Madrid

barcelona
amèrica del sud

La justícia veneçolana ordena detenir el líder opositor González Urrutia

barcelona