Política

estats units

Trump es declararà no culpable de la nova acusació per l’assalt del Capitoli

El fiscal especial va presentar una nova acusació rebaixant les al·legacions per a ajustar-se al dictamen del Suprem sobre la immunitat dels seus actes com a mandatari

L’expresident estatunidenc i candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, ha assenyalat aquest dimarts que es declararà no culpable dels càrrecs presentats contra ell en la nova acusació pel cas de l’assalt al Capitoli de gener de 2021.

En una notificació judicial enviada al Tribunal del Districte de Columbia ha apuntat que s’acull al seu dret a no ser present en la lectura de càrrecs i ha autoritzat els seus advocats al fet que afirmin en el seu nom que es declara no culpable.

La següent cita en la cort entre la Fiscalia i la defensa està prevista per a aquest pròxim dijous.

El fiscal especial a càrrec de la investigació a Trump en el cas de l’assalt al Capitoli, Jack Smith, va presentar el 27 d’agost una nova acta d’acusació rebaixant les al·legacions per a ajustar-se al dictamen del Suprem sobre la immunitat dels seus actes com a mandatari.

Smith va mantenir els quatre càrrecs anteriors en contra del magnat novaiorquès, com el de conspiració per a obstruir un procediment oficial, però va delimitar algunes al·legacions sobre els seus plans de subversió electoral.

L’1 de juliol la màxima cort va concedir a l’ara exmandatari una immunitat parcial. Per sis vots contra tres, els de les jutgesses progressistes, va concloure que “un expresident té dret a immunitat absoluta enfront d’un procés penal per accions dins de la seva autoritat constitucional”, però va establir que “no hi ha immunitat per a actes no oficials”.

La nova acusació de Smith va passar de les 45 pàgines que tenia en un principi a 36 i, segons va detallar llavors el diari The Washington Post, va eliminar al·legacions vinculades amb els esforços de Trump perquè el Departament de Justícia donés suport a la seva reivindicació que hi havia hagut frau electoral.

En la seva decisió de juliol, el Suprem va apuntar que Trump no podia afrontar càrrecs relacionats amb els seus intercanvis amb membres del Departament de Justícia en considerar que la seva interacció amb aquest gabinet formava part de les competències del seu lloc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carles Motas López
Alcalde de Sant Feliu de Guíxols (Tots per Sant Feliu)

“Volem col·laborar amb qui ho vol. Si no, l’esforç és limitat”

Sant Feliu de Guíxols

Algèria vota en uns comicis encarrilats

Beirut
estats units

Trump es declararà no culpable de la nova acusació per l’assalt del Capitoli

barcelona
turquia

Turquia confirma el seu interès a formar part del grup BRICS de Rússia i la Xina

barcelona
estats units

Arrestada una exassessora d’una governadora per vincles amb la Xina

barcelona
Estat espanyol

El ministre José Luis Escrivá serà el nou governador del Banc d’Espanya

Barcelona
iran

L’Iran va executar a cent persones a l’agost, segons una ONG

barcelona
líban

Detenen l’exgovernador del Banc Central libanès, sospitós de corrupció

barcelona
estat francès

Macron continua sondejant noms per a primer ministre

barcelona