Política

Estats Units

El jutge ajorna la sentència contra Donald Trump pel cas Stormy Daniels

El jutge del cas penal contra Donald Trump per comprar el silenci de l’actriu eròtica Stormy Daniels, Juan M. Merchan, ha anunciat aquest divendres que posposa la sentència fins el 28 de novembre, passades les eleccions presidencials dels Estats Units. El magistrat del Tribunal Suprem de Nova York ha explicat que amb la seva decisió vol evitar que es considerés que la sentència pretenia influir en la campanya electoral.

El jurat popular va dictaminar al maig que el candidat republicà era culpable de 23 càrrecs de falsificació de documents per amagar que havia tingut una relació extramatrimonial durant la campanya electoral de 2016.

La sentència s’havia de llegir el 18 de setembre, però la defensa del magnat va demanar l’ajornament perquè no interferís amb els comicis del 5 de novembre, i, de pas, tenir més temps per impugnar la condemna. La fiscalia no va posar obstacles a un breu ajornament.

L’expresident s’enfronta a una pena de fins a quatre anys de presó pel cas. No obstant, el magistrat podria optar per imposar-li una sentència més curta o la llibertat condicional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia