Política

guerra a europa

Romania i Letònia denuncien l’entrada de drons militars russos en el seu espai aeri

Bucarest va desplegar caces F-16

Dos estats membres de l’OTAN han assegurat que avions no tripulats russos havien violat el seu espai aeri, ja que, segons sembla, un d’ells va entrar a Romania durant els atacs nocturns contra la veïna Ucraïna, mentre que l’altre es va estavellar a l’est de Letònia el dia anterior.

Un dron va entrar en territori romanès a primera hora d’aquest diumenge mentre l’exèrcit rus atacava “objectius civils i infraestructures portuàries” a l’altra banda del Danubi, a Ucraïna, va informar el Ministeri de Defensa de Romania en un comunicat recollit aquest dilluns per les agències internacionals. Bucarest va desplegar avions de combat F-16 per vigilar el seu espai aeri i va emetre alertes de text als residents de les dues regions orientals, va afegir. No hi va haver informes de víctimes ni danys.

El ministre de Defensa de Letònia, Andris Sprds, va dir més tard que un dron rus havia caigut el dia anterior, dissabte, prop de la ciutat de Rezekne i que probablement s’havia desviat cap a territori letó des de la veïna.

El subsecretari general sortint de l’OTAN i exdiplomàtic romanès, Mircea Geoan, va dir que l’aliança militar condemnava la violació de l’espai aeri romanès per part de Rússia. “Tot i que encara no tenim informació que indiqui que va ser un atac intencionat per part de Rússia contra els aliats, aquests actes són irresponsables i potencialment perillosos”, va escriure Geoan en un missatge a la plataforma X i recollit per les agències internacionals. L’exèrcit de Letònia també va dir que no hi havia indicis que Moscou o Minsk haguessin enviat deliberadament un dron al país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia