Política

DIADA NACIONAL

Marxes de torxes prèvies a la Diada, enguany sense Girona

Les flames de les marxes de torxes promogudes i consolidades en els darrers anys per Òmnium s’han repartit entre altres entitats, com ara l’ANC i els Consells Locals de la República, que han fet públiques un mínim d’una desena de convocatòries de cara a la vigília de la Diada de demà. Enguany, després de setze edicions, només interrompudes per la pandèmia, no n’hi haurà a la ciutat de Girona, en bona part a causa de la manca de junta directiva d’Òmnium Gironès, que s’arrossega des de la primavera. Per contra, però, fonts de l’ANC destaquen que es consolida l’alternativa de Salt, on la Coordinadora d’Entitats Independentistes ha convocat els participants a la plaça de la Llibertat (20.30 h) per arribar fins a la plaça 1 d’Octubre, on oferiran una actuació amb Miquel B. Costabella i rom cremat al final del recorregut. Al Gironès, a Cassà també hi haurà recorregut, des de la plaça Sant Pere (21.30 h).

Hi ha marxes convocades, igualment, als tres municipis de la Selva marítima: a Lloret –21 h, des de sa Calavera–, Tossa –a la mateixa hora a l’església Vella– i Blanes (22 h), des de l’ajuntament. A Anglès, l’inici serà a les 21 h a la plaça Catalunya.

A l’Alt Empordà, destaquen dues convocatòries en poblacions del litoral: el Port de la Selva (20.30 h), a l’aparcament del Far, i Castelló d’Empúries, una hora més tard amb sortida des de la Casa Gran.

A Begur, a la mitjanit

Entre els municipis que resisteixen, també hi ha Sant Feliu de Guíxols, on el punt d’inici torna a ser el Salvament (21.30 h), cap al passeig del Mar, i els quatre euros de cada torxa van a la caixa de solidaritat. La Bisbal consolida la convocatòria a la plaça del Castell (21 h), amb lectura del manifest a la plaça Llibertat. I a Begur faran la marxa més tardana (23.30 h), de l’Ajuntament fins a dalt del castell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.