Política

estats units

Harris posa Trump a la defensiva en el debat presidencial

La candidata demòcrata acusa l’aspirant republicà de no estar capacitat per dirigir el país i l’expresident li retreu la política migratòria del govern Biden

La candidata demòcrata a la Casa Blanca, Kamala Harris, va aconseguir dimarts, en el debat contra l’aspirant republicà, Donald Trump, que el seu partit es refés de la desfeta del juny passat de Joe Biden –aleshores candidat a la reelecció– en el combat dialèctic contra l’expresident. Harris va saber superar la pressió i posar Trump a la defensiva amb una sèrie d’atacs sobre la seva capacitat per dirigir el país, els seus embolics legals i el seu rebuig a l’avortament.

La vicepresidenta, de 59 anys, va fer valer la seva condició d’exfiscal per atacar el seu rival, va jugar bé el llenguatge no verbal quan el líder republicà tenia la paraula i va aconseguir treure de polleguera el líder conservador, que va recórrer a una sèrie de falsedats per defensar-se. Trump es va fer ressò d’un rumor fals segons el qual un grup d’immigrants d’Springfield (Ohio) es mengen les mascotes dels nord-americans. “Es mengen els gossos i els gats dels veïns”, va assegurar el candidat republicà davant la rialla de l’aspirant demòcrata.

Durant bona part del debat, organitzat per la cadena de televisió ABC News a Filadèlfia, el candidat republicà va mirar de centrar la discussió en la immigració, un dels temes clau de la campanya. Trump acusa el govern de permetre l’entrada descontrolada als Estats Units d’immigrants, als quals acusa d’estar “destruint” el país.

Els dos candidats es van acusar mútuament de ser un “perill” per a la democràcia nord-americana. Harris va assegurar que ha parlat amb líders militars que qualifiquen Trump de “desgràcia”, mentre que el líder republicà va descriure la seva oponent com una marxista “radical” que vol convertir el país en una mena de “Veneçuela”.

Un dels moments que més va exasperar Trump va ser quan Harris, que ha aconseguit eixugar l’avantatge que els republicans tenien en les enquestes i ha recuperat la il·lusió d’una part dels simpatitzants del partit, desmobilitzats sota el lideratge de Biden, va assegurar que els seguidors de l’expresident se’n van abans d’hora dels seus mítings perquè els troben “avorrits”. Els dos equips de campanya s’han atacat mútuament sobre la capacitat d’atracció dels seus caps de files.

Com passa sempre en aquests debats, els dos partits van assegurar que havien guanyat el combat. El que sí que pot dir Harris amb certesa és que ja té un dels suports més cobejats en la política nord-americana: el de la cantant Taylor Swift, un estímul per demanar un segon debat, que no se sap si es farà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia