Política

veneçuela

El president del Parlament veneçolà proposa de trencar relacions amb Espanya

La mesura arriba després que el Congrés espanyol hagi aprovat una proposta que insta el govern de Pedro Sánchez a reconèixer l’opositor Edmundo González Urrutia com a president electe

Crisi diplomàtica entre Veneçuela i Espanya. El president de l’Assemblea del país de l’Amèrica del Sud, Jorge Rodríguez, ha preparat una resolució per instar el govern a trencar “totes les relacions” diplomàtiques, consulars, econòmiques i comercials amb Espanya.

La mesura arriba després que el Congrés dels Diputats espanyol hagués aprovat, dimecres, una iniciativa en la qual insta el govern de Pedro Sánchez a reconèixer l’opositor exiliat a Madrid Edmundo González Urrutia com a president electe de Veneçuela.

Immediatament després de l’aprovació d’aquesta proposta per part de la cambra baixa espanyola, Rodríguez va fer una al·locució en la qual va assegurar que la decisió del Congrés espanyola “és equivalent a una declaració de guerra” contra el poble veneçolà i contra el govern de Nicolás Maduro. I davant d’això, el president de l’Assemblea –el parlament veneçolà– va exigir la “ruptura immediata de totes les relacions” i la sortida de “tots els representants de la delegació d’Espanya i tots els consolats” del país. A més, Rodríguez va demanar el cessament dels vols comercials i de tots els acords comercials establerts entre tots dos països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia