Política

unió europea

Els Països Baixos demanen a la Comissió Europea deixar de complir el pacte migratori de la UE

El govern neerlandès, controlat per l’extrema dreta, pretén establir mesures més dures per frenar l’entrada de migrants al seu territori

L’executiu comunitari respon que no pot deixar d’aplicar les normes

El govern dels Països Baixos, comandat per l’extrema dreta, ha complert amb la seva promesa i ha demanat oficialment aquest dimecres a la UE una clàusula d’exclusió voluntària de Pacte Migratori i d’Asil amb l’objectiu de poder aplicar mesures dràstiques contra l’arribada de migrants al país. El pacte, que va ser aprovat l’abril passat després de quatre anys de complicades negociacions i que van generar intenses disputes entre els estats membres de la UE, estableix una estratègia comuna entre els estats membres per fer front a la crisi migratòria.

La ministra d’Asil i Migració neerlandesa, Majorlein Faber, ha fet arribar una carta a la comissària d’Afers Interns, Ylva Johansson, en què diu que la petició respon a la necessitat de “reduir dràsticament el volum de migració” per poder continuar donant cobertura als serveis bàsics. La portaveu de la CE Anitta Hipper ha confirmat la recepció de la carta, però ha avisat que la sol·licitud requeriria “canvis en els Tractats que no s’esperen immediatament”.

“Acabo d’informar a la Comissió Europea que volem una clàusula d’excepció pels Països Baixos dins de la UE. Hem de tornar a ser responsables de la nostra pròpia política d’asil”, ha anunciat aquest dimecres la ministra d’Asil i Migració dels Països Baixos en un missatge a la xarxa social X i recollit per les agències.

En el govern des del juliol passat, el govern de coalició liderat dels Països Baixos, liderat per l’ultradretà i islamòfob Partit de la Llibertat (PVV) de Geert Wilders, pretén reformar el sistema d’asil, per limitar l’entrada de refugiats en el país i augmentar les expulsions.

En una primera reacció, la portaveu de la Comissió Europea per Migració, Anitta Hipper, ha destacat que “qualsevol” excepció a un estat membre per a l’aplicació de la legislació comunitària requeriria canvis en els Tractats de la UE, un escenari que la portaveu ha reiterat “que no s’espera immediatament”. En aquest sentit, Hipper ha recordat que el Pacte Migratori i d’Asil és “d’obligat compliment” per als vint-i-set estats membres. En la carta, el govern neerlandès ha indicat que,”mentre” no es concedeixi aquesta “clàusula d’exclusió”, el país se centrarà a tirar endavant l’aplicació del nou pacte, fet que l’executiu comunitari ha “celebrat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys tres morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona
Política

El govern regularà els usos dels habitatges per prioritzar l’accés “a un preu raonable”

barcelona
política

Albiol demana “mesures urgents” per actuar contra la multireincidència

Badalona
estat espanyol

Ábalos desafia el PSOE i reclama la seva readmissió com a afiliat

barcelona

El nou alcalde refà el cartipàs municipal

ESPARREGUERA
Política

El TSJC arxiva les autoinculpacions de diputats de Junts pel retorn de Puigdemont

barcelona
Política

Illa visita la Zarzuela per “normalitzar” les relacions amb Felip VI

barcelona