Política

POLÍTICA

La ferida interna a ERC es fa més explícita

El poc més de dos mesos que encara falten per a la celebració del congrés que ha d’escollir una nova direcció del partit, se li poden arribar a fer molt llargs, i indigestos, a ERC i el seu entorn. A ulls del món la formació ara no només sembla estar partida entre dos sectors que graviten al voltant de les figures d’Oriol Junqueras per una banda, i Marta Rovira per l’altra, sinó que el clima de malfiança i enfrontament entre ambdós bàndols va pujant de to. Parlar d’armistici, ara mateix, sembla una quimera.

En aquesta tessitura, l’existència d’una estructura B al partit que va ordir campanyes com les dels cartells contra els Maragall, és el gran argument que estan utilitzant Oriol Junqueras per desgastar el sector de la direcció afí a Rovira, I per reblar-ho, l’expresident d’ERC ha aprofitat avui una entrevista a Rac1 per desmarcar-se, de nou, d’aquestes pràctiques, assegurant que “no en sabia res” perquè es van muntar quan ell era a la presó, i que tampoc en va ser informat un cop va estar en llibertat. “Ni ho sabia ni vaig tenir l’oportunitat de saber-ho perquè segur que hi havia qui volia que no ho sabés”, ha manifestat Junqueras, que ha evitat de criticar de manera directa l’actual secretària general, Marta Rovira. “Li desitjo el millor. Hem tingut una amistat que jo voldria salvar i mantenir. Té tota la meva gratitud i consideració”.

Al seu torn, l’encara secretària general de la formació, Marta Rovira, ha volgut replicar Junqueras amb un missatge a la xarxa X exposant que, per ara, no rebatrà cap de les seves acusacions ja que s’ha s’ha autoimposat un període de silenci “per responsabilitat” fins que deixi el càrrec. Ara bé, també afegeix que “quan arribi el moment, ho faré pel país i per la bona gent d’Esquerra Republicana”, en un missatge que tot i la seva contenció també diu molt del malestar que hi ha ara mateix entre uns i altres. I per certificar-ho, la candidata a la vicepresidència d’ERC dins la candidatura de Nova Esquerra Nacional, Teresa Jordà, ha assegurat sentir-se “trista” i “decebuda” amb Junqueras. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Jordà ha considerat que el partit “no mereix que la persona que ha estat 13 anys liderant-lo fins fa dos mesos, utilitzi aquest to i parli d’una certa purga, de netejar abans de recosir”, en referència a la duríssima arenga que va protagonitzar Junqueras dissabte durant la presentació de la seva candidatura. Jordà també ha acusat l’expresident d’ERC d’arremetre contra Rovira per no voler seguir amb ell al capdavant del partit. “Crec que la gran traïció de què parla Junqueras és que Marta Rovira no va voler tornar-se a presentar-se amb ell al congrés del 2024. Quina és la gran traïció, que Marta Rovira consideri que hi ha un nou cicle polític, que cal un canvi de lideratge?”, ha apuntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.