Política

política

Junts planteja una agència catalana d’immigració per fixar “quotes i condicions d’arribada”

També proposa la supressió “complet” de l’impost de successions

En habitatge proposen “reorganitzar el popurri” que crea “inseguretat jurídica”

Una agència catalana d’immigració que fixi “quotes i condicions d’arribada”, la supressió “completa” de l’impost de successions i “reorganitzara el popurri” legislatiu en matèria d’habitatge. Són algunes de les propostes que consten en les ponències que l’executiva ha validat aquest dilluns i que es debatran i votaran al congrés del 25, 26 i 27 d’octubre a Calella (Maresme). Segons fonts el partit a les que ha accedit l’ACN, l’objectiu és convertir-se en el “pal de paller” de l’independentisme, exhibir una “alternativa de bon govern” i “rebaixar les hostilitats” amb ERC. En l’àmbit organitzatiu, els militants votaran “llistes tancades i bloquejades” a la direcció, per evitar “vots de càstig” a determinades persones. També se suprimirà el requisit de 6 mesos de militància per optar a càrrecs, per “obrir les portes” a candidats externs.

Un repte “prioritari”

La ponència ideològica de Junts s’articula a través de 6 eixos: immigració i repte demogràfic, acció climàtica i digitalització, drets socials i culturals, economia i coneixement, administració i acció exterior. A aquests s’hi sumen tres àmbits que consideren “transversals”: feminisme, joventut i persones amb discapacitat.

Un dels “reptes” que Junts considera “prioritaris” és justament el de la immigració. “La immigració amb les eines adequades és una oportunitat, però si no es tenen les eines i competències és un risc per a la cohesió social”, sostenen fonts del partit.

En aquest sentit, la ponència planteja la creació d’una agència catalana d’immigració, un cop finalitzada la delegació de competències pactada amb el govern espanyol. Segons asseguren, aquest ens “bilateral” permetria “la fixació de quotes i condicions d’arribada” o la posada en marxa de “polítiques d’integració real” a través de la llengua. “És deure de la persona que ve saber i usar el català, però és un dret que se li facilitin cursos”, expliquen a tall d’exemple.

Pel que fa a la fiscalitat, la ponència proposa la “supressió completa” de l’impost de successions, que consideren que beneficia especialment les classes mitjanes i baixes. També plantegen “bonificar” l’impost de societats en aquells casos que es reinverteixin els beneficis. En canvi, no entren en l’impost de patrimoni, justificant que no disposen de les competències d’un estat independent.

En matèria d’habitatge, proposen unificar criteris per acabar amb l’actual marc legal que, opinen, crea “inseguretat jurídica”. Si bé no detallen cap proposta concreta, reivindiquen que les competències són de Catalunya, que totes les iniciatives les canalitzaran a través del Parlament i que “combatran” propostes “invasives” a Madrid.

Finalment, en qüestió de seguretat, exigeixen “més jutges d’adscripció territorial per jutjar i condemnar amb celeritat els delinqüents” o que els ajuntaments puguin personar-se en les causes contra persones que “alterin la convivència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia