Política

Junts respecta que ERC deixi el govern de Terrassa, però replica que el tema de l’illa de vianants “no està tancat”

La portaveu, Meritxell Lluís, creu que hi havia marge per seguir-ne parlant

Continuaran avui les reunions amb Tot per Terrassa per fer un replantejament de les àrees de govern

Junts, el soci minoritari que queda del ja bipartit al govern de Terrassa que forma amb Tot per Terrassa, “respecta” la decisió d’ERC d’abandonar el govern , però “no compartim” que el detonant sigui les desavinences sobre la reversió d’algunes mesures d’implantació de l’ampliació de l’illa de vianants feta el 2021, ja que és un tema que “no el donem per tancat i hi havia marge per continuar-ne parlant”, ha assegurat la seva portaveu, Meritxell Lluís.

Per aquest motiu es mostra sorpresa que el desencadenant de la sortida dels republicans sigui aquesta qüestió, tot i que entén que la gestió en coalició amb tres partits té “una gestió complexa”. Lluís afirma que el capteniment de Junts és “reforçar la complicitat i la cohesió del govern” treballant des del govern com quan hi van estar amb Jordi Ballart –aleshores al PSC– entre el 2015 i el 2017, però també des de l’oposició buscant “el consens amb els grups municipal, la ciutadania, entitats, agents socials i econòmics”.

La portaveu explica que Junts “sempre ha defensat l’esperit i la necessitat de crear l’illa de vianants”, però a la vegada recorda que “vam ser molt crítics, sobretot en l’anterior mandat, sobre la gestió política que se’n fa i que calia fer-hi retocs”. En aquest punt coincideixen amb Tot per Terrassa que a la zona del Vapor Gran i del Passeig hi han detectat “alertes” perquè hi ha altres carrers que estan “sobreocupats i que poden col·lapsar-se” com ara el carrer García Humet. Per això creu que “cal allunyar el focus “ i obrir la possibilitat que s’incloguin nous carrer o que en altres que ja estan dins de les àrees de vianants “hagi de tenir unes condicions diferents, que no vol dir alliberar-lo del trànsit”. En tot cas, insisteix, es tracta de “no complicar la vida als veïns” i “mirar les conseqüències del que suposa tocar un carrer o altre”. Però Lluís insisteix que “és un tema que no està tancat encara” i, per aquest motiu, defensa que cal “buscar el consens ”

Remodelació del cartipàs

Des que la portaveu d’ERC va anunciar dilluns a la nit al propi Ballart i a Lluís els resultat de la l’assemblea que els avalava la sortida de l’executiu, les trobades entre Tot per Terrassa i Junts s’han succeït tot el dia per abordar la remodelació del cartipàs. Lluís no avança res, però si que explica que aprofitaran la sortida d’ERC per fer “una mica de replantejament de les àrees i n’estem parlant”, ja que “era un cartipàs que estava funcionant, no és fàcil i cal establir quines són les prioritats”. Segons com vagi la nova trobada entre el bipartit la nova composició es podria saber demà mateix. Actualment la portaveu de Junts és Tinenta d’Alcalde de Participació, Qualitat Democràtica i Drets Humans i la regidora de Junts, Montserrat Caupena, porta lles àrees d’Ocupació, Consum i Polítiques Lingüístiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia