Política

Itàlia

Desarticulen dos clans de la Camorra que controlaven habitatges socials a Nàpols

La policia ha detingut una seixantena de persones en una macrooperació amb 350 agents

Els mafiososs feien pagar als veïns del barri de Ponticelli per la neteja, extorsionaven els venedors ambulants i controlaven el tràfic de drogues a la zona

  • VÍDEO: Imatges de l'operació antimàfia a Nàpols

La policia italiana ha detingut una seixantena de persones vinculades a la Camorra que controlaven l’assignació d’habitatges socials i la neteja dels carrers de Nàpols, entre altres delictes, ha informat aquest dijous la Policia estatal italiana. Els detinguts són tots membres de dues importants famílies mafioses, els De Miccoi i els De Martino, que estan en constant conflicte entre elles per l’hegemonia criminal i el monopoli del narcotràfic de la zona.

“Ja no existix el control total del clan De Micco-De Martino als barris de Nàpols Est”, ha anunciat el fiscal antimàfia Nicola Gratteri, en declaracions recollides per Efe. La macrooperació policial, en la que han participat 350 agents, s’ha centrat al barri perifèric de Ponticelli.

Els detinguts, que pertanyen a aquestes dues famílies de la Camorra, han estat arrestats per delictes d’associació mafiosa, robatori, intent d’assassinat, tràfic de drogues, possessió il·lícita d’armes i d’artefactes explosius, ha informat la policia en un comunicat.

La investigació policial, realitzada els anys 2021 i 2022, ha permès descobrir que aquests clans assignaven habitatges socials de la zona a través d’extorsions i el cobrament de pagaments als qui les sol·licitaven. El fiscal Gratteri ha descrit aquesta activitat mafiosa, que pateixen altres ciutats, com “una ostentació del poder criminal”.

A més, els detinguts obligaven els veïns a pagar una quota a afiliats seus per la neteja dels carrers i extorsionaven els venedors ambulants. Una altra pràctica delictiva era la de robar vehicles i demanar un rescat als seus propietaris per tornar-los-els.

Les activitats dels sospitosos s’han pogut reconstruir gràcies a la troballa dels llibres de comptabilitat on anotaven els seus ingressos i altres moviments financers relacionats amb les activitats il·legals, així com el nom d’alguns traficants..

I és que els mateixos clans controlaven tota la cadena del narcotràfic a la zona, des del subministrament a l’engròs fins a la venda al detall de marihuana i haixix, cocaïna o crack. La policia ha decomissat 200 quilograms de diversos estupefaents, ha confisca un local on s’emmagatzemaven les substàncies i ha clausurat un laboratori de crack. També ha intervingut nombroses armes i municions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia