Política

política

Page proposa una ‘Loapa fiscal’ enlloc de la reforma del finançament català

Trobada de Sánchez amb el president socialista que lidera l’oposició a l’acord de finançament singular

La segona ronda de trobades de Pedro Sánchez amb els presidents autonòmics per abordar la reforma del finançament ha conclòs avui amb la del socialista Emiliano García-Page, president socialista de Castella-la Manxa. Tot i la tensió prèvia que envoltava la reunió amb el baró socialista més bel·ligerant contra el finançament singular per a Catalunya, Page ha estat contundent en l’oposició als canvis, s’ha alineat amb els presidents autonòmics del PP a rebutjar el nou finançament pactat amb ERC, però es mostra igualment disposat a negociar una espècia de “Loapa fiscal”. Page descarta que l’acord de finançament signat amb ERC pugui ser base de la negociació multilateral del sistema de finançament autonòmic i planteja la necessitat d’una llei d’harmonització fiscal. S’ha compromès a enviar a Sánchez un document de treball per plantejar la reforma del sistema de finançament des del sistema comú.

“La riquesa d’Espanya és de tots, és nacional. Castella-la Manxa s’oposarà sempre que la riquesa, en comptes de passar a analitzar-la i distribuir-la entre tots, es comenci a dividir o computar per territoris. Parlant de manera clara, la riquesa de Castella-la Manxa no és dels castellanomanxecs; la riquesa de Catalunya no és dels catalans, és de tots”, ha advertit després de reunir-se amb Sánchez. No admet la proposta de finançament propi per a Catalunya, “ni tan sols com a document de estudi”. Page, que ha assenyalat que ha traslladat el seu missatge a Sánchez de manera cordial i respectuosa, ha reconegut la dificultat de pactar amb els que volen trencar la unitat. “L’economia no es pot trossejar en 17, com no hi ha d’haver 17 mercats o polítiques fiscals”.

A diferència dels presidents populars, Page no ha dut una llista de greuges de la seva comunitat a Moncloa o no l’ha volgut fer pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia