Política

Balanç positiu al final del Blanes Talent Fest 2024

El passat cap de setmana es va tancar el periple, encetat tot just a mitjans de setembre, de la nova iniciativa cultural innovadora que s’ha acollit durant tres setmanes a la ciutat on comença la Costa Brava: ‘Blanes Talent Fest’ (BTF). Des de l’organització, el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Blanes, s’ha fet un balanç positiu del BTF, ja que el seu objectiu es considera plenament assolit.

Es tractava d’oferir una plataforma per a artistes professionals de Blanes en diverses disciplines: cinema, música, dansa, teatre, teatre musical i literatura, presentant nous treballs. Una oportunitat única per a potenciar el teixit artístic de la ciutat, fomentant un sentiment d’identitat cultural compartida. També s’ha cercat crear un impacte positiu en la vida cultural i social del municipi, dotant de coherència i connectivitat les diferents activitats culturals que es promouen i organitzen des del consistori blanenc.

La programació es va iniciar el 12 de setembre, i ha inclòs activitats i espectacles de diverses disciplines artístiques: cinema, música, dansa, teatre, teatre musical i literatura. Han estat un total de 13 propostes, 11 de les quals han anat a càrrec d’artistes i grups professionals, mentre que les altres dues restants les han dut a terme sengles entitats blanenques.

El recorregut va començar amb l’estrena del documental ‘Benvingut, Camarada’, sobre la vaga de l’any 1970 a l’antiga empresa SAFA, una projecció que a anar seguida per una taula rodona sobre aquest fet històric. Aquell primer cap de setmana l’actriu i directora Maria Sola va oferir el monòleg de Montserrat Roig ‘Reivindicació de la Sra. Clito Mestres’; i també van haver-hi dos concerts de jazz. Per un costat, amb Lucas Martínez i els seus ‘Ecos del tiempo’, i per l’altre Héctor Floria amb ‘Phanerozoic’.

El següent cap de setmana va ser el torn de la vibrant actuació del Cat Klezmer Trio liderat per Xavi Pendon; la presentació del llibre d’Isabel Roma ‘Rukundo. El crit de l’Àfrica’, així com el concert d’Isaac Ulam ‘El foc que il·lumina’, i el ‘Festival de Jotas’ de l’Agrupació Aragonesa de Blanes i comarca. Per la seva banda, el tercer cap de setmana, el darrer del mes de setembre, va incloure tres altres propostes.

La soprano Natàlia Carballido va oferir els seus ‘Moments Lírics’, La Cia 440 la peça de teatre musical ‘Vagó 8uit’, i també va haver una tercera proposta molt esperada: la pre estrena del nou espectacle de l’Esbart Joaquim Ruyra: ‘Deziro.Ago’, que ha estat preparant durant dos anys. L’estrena oficial tindrà lloc el proper cap de setmana a la Fira Mediterrània de Manresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia