Política

europa

Jens Stoltenberg serà el nou president de la Conferència de Seguretat de Múnic

L’exsecretari general de l’OTAN reemplaçarà el diplomàtic alemany Christoph Heusgen

Jens Stoltenberg, secretari general de l’OTAN durant deu anys fins que Mark Rutte va assumir el càrrec el passat 1 d’octubre, serà el nou president de la Conferència de Seguretat de Munic (MSC), un dels esdeveniments més rellevants d’aquest tipus a escala global.

Stoltenberg assumirà el seu nou paper coincidint amb la 61a edició de la MSC el pròxim mes de febrer, segons ha informat l’organització, que ha confirmat així informacions que ja havien avançat alguns mitjans de comunicació germànics.

Stoltenberg reemplaçarà llavors al president actual, el diplomàtic alemany Christoph Heusgen.

“He dedicat tota la meva vida política a mantenir la pau. És un gran honor per a mi exercir com a president de la Conferència de Seguretat de Múnic i realitzar una contribució a la seva missió de ‘pau a través del diàleg’”, ha declarat Stoltenberg segons un comunicat.

“Poques plataformes internacionals són tan importants com la MSC a l’hora de promoure la prevenció de conflictes, el diàleg i la cooperació internacional”, ha destacat.

El president de la fundació que organitza la MSC, Wolfgang Ischinger, ha afirmat per la seva part que no hi ha ningú “més ben qualificat” que Stoltenberg per a liderar la conferència “cap a un nou paper encara més important i global”.

Per part seva, el president sortint, Christoph Heusgen, s’ha declarat “agraït” pels assoliments aconseguits durant els tres anys del seu mandat, entre els quals ha citat l’obertura de la conferència al denominat Sud Global o la paritat de gènere en les taules rodones.

Stoltenberg es convertirà en el primer cap no alemany de la conferència de renom mundial, fundada en 1963 i que reuneix cada any en la capital bavaresa a caps de govern, diplomàtics i experts de tot el globus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia