Política

política

Fiscalia contra l’amnistia de Vila i Ortega per Sixena i per incomplir la inhabilitació

La Fiscalia de Barcelona s’oposa a l’amnistia de l’exconseller Santi Vila per desobeir l’ordre de trasllat de les obres d’art de Sixena i de l’exconsellera Joana Ortega per fer d’assessora del departament d’Empresa i Treball quan estava inhabilitada per càrrec públic. Segons informa ACN, la fiscalia considera que els seus casos “no estan dins de l’àmbit d’aplicació” de la llei d’amnistia.

L’exconseller de Cultura està pendent de judici al jutjat número 20 de Barcelona, la magistrada del qual va preguntar a fiscalia si se li havia d’aplicar l’amnistia. Fiscalia li demana dos anys d’inhabilitació per a càrrec públic i una multa de 5.940 euros per desobediència. En aquest cas l’Ajuntament de Sixena l’acusa d’un delicte d’usurpació de funcions judicials i li demana 11 mesos de presó i una multa de 62.000 euros. Ara serà la magistrada la que haurà de decidir si se li aplica la norma. La defensa de Vila, que exerceix la Generalitat, demana la seva absolució en considerar que no va cometre cap delicte pel que fa al retorn de les obres de Sixena i, alternativament, que se li apliqui l’amnistia.

L’exconsellera Ortega, per la seva banda, és acusada per la fiscalia d’un delicte de trencament de condemna perquè considera que no va complir la inhabilitació a què l’havia condemnat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per l’organització del 9-N quan va ocupar el càrrec d’assessorament en projectes transversals del departament d’Empresa i Coneixement del 17 de maig al 8 d’octubre del 2019. Fiscalia li demana una multa de 30.000 euros. Serà el magistrat titular del jutjat penal 10 de Barcelona qui haurà de decidir si l’amnistia o no. La defensa d’Ortega demana l’absolució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia