Política

estats units

Pugen a 10 els morts pels tornados previs i l’huracà Milton a Florida

L’huracà va tocar terra la nit del dimecres en Siesta Key, prop de la ciutat de Sarasota, amb vents màxims sostinguts de 205 quilòmetres per hora

Les morts per l’huracà Milton a Florida augmenten almenys a deu, cinc d’elles a causa dels diferents tornados originats abans que l’huracà arribés a tocar terra l’estat, i que amenaça encara amb marors ciclòniques el sud-est dels Estats Units.

Fins al moment s’han confirmat cinc morts en el comtat de St. Lucie, en la costa est de Florida, on van tocar terra “tornats de gir ràpid” abans de l’arribada de Milton.

Segons les autoritats, les persones van morir després que diversos tornados provocats per Milton assotessin la zona el dimecres en la tarda i toquessin terra sobre la residència de persones majors Spanish Lakes Country Village, situada en el nord de Fort Pierce.

L’agutzil del comtat, Keith Pearson, ha confirmat a la premsa que les quadrilles de cerca i rescat estan “en procés de localitzar a més víctimes, ja que el pas d’aquests tornados ha deixat centenars de cases danyades o totalment destruïdes en tot el comtat”.

Mentrestant, l’agutzil de Volusia, Michael J. Chitwood, ha confirmat la mort d’altres tres persones en aquesta regió de l’est de l’estat.

Altres dues morts van tenir lloc en St. Petersburg, en la costa oest de Florida, on va tocar terra Milton la nit del dimecres.

L’huracà va tocar terra la nit del dimecres en Siesta Key, prop de la ciutat de Sarasota, amb vents màxims sostinguts de 205 quilòmetres per hora, és a dir amb categoria 3.

Milton és el segon huracà que afecta Florida en gairebé dues setmanes, després de rebre el passat 26 de setembre l’impacte del poderós huracà Helena, que va entrar pel nord-oest d’aquest estat amb categoria 4 i va deixar un deixant de devastació per sis estats del sud-est dels EUA i més de 250 morts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.