Política

política

L’unionisme tot just mobilitza 500 persones a Barcelona, segons la Guàrdia Urbana

Tot just mig miler de persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat avui a Barcelona amb motiu del 12 d’octubre, dia de la Hispanitat, tot i que els organitzadors han situat la participació en 10.000 manifestants, fent bo aquell ball de xifres impossibles de casar que ja s’han convertit en un clàssic d’aquest tipus d’actes. La mobilització, organitzada per Catalunya Suma, ha començat al passeig de Gràcia amb Provença, i ha acabat a la plaça Catalunya, on s’ha llegit el manifest. Durant el seu recorregut s’han escoltat proclames contra el president espanyol, Pedro Sánchez, l’expresident Carles Puigdemont, i a favor de Gibraltar com a territori “espanyol”, entre d’altres. PPCi Vox s’han sumat a la manifestació, que tenia com a lema Hispanitat. Passat, present i futur.

El president de Catalunya Suma, Ángel Escolano, ha acusat el govern de de Salvador Illa de ser una institució “antiespanyola” per “no defensar la Hispanitat” a Catalunya. També ha carregat contra la immersió lingüística i l’obligatorietat per llei a tenir els cartells en català: “A la boca de la Generalitat que diu que cal retolar en català cal endur-se-la emmanillada”, ha etzibat, alhora que ha reclamat que cal que a l’alcalde de Girona, Lluc Salellas (CUP), se’l tregui “per l’orella” de l’ajuntament per negar-se a penjar la bandera de l’Estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.