Política

orient mitjà

Netanyahu després de la mort de Sinwar: “Aquest és el començament de l’endemà de Hamàs”

Biden veu una “oportunitat” per a un acord que posi fi a la guerra

El secretari general de l’OTAN, sobre la mort del líder de Hamàs: “No el trobaré a faltar”

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha assegurat que aquest dijous “és el començament de l’endemà de Hamàs”, moments després de la confirmació de la mort del líder del grup islamista i cervell dels atacs del 7 d’octubre, Yahya Sinwar.

“M’agradaria dir-ho de nou, de la manera més clara: Hamàs ja no governarà Gaza. Aquest és el començament de l’endemà de Hamàs i aquesta és una oportunitat perquè vosaltres, els residents de Gaza, finalment s’alliberin de la seva tirania”, ha sentenciat el líder israelià.

Oportunitat per a la pau

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha assegurat aquest dijous que, després de la mort de Yahya Sinwar, màxim líder de Hamàs, existeix una “oportunitat” per a un acord que posi fi a la guerra i per a planejar un futur per a la Franja de Gaza sense Hamàs en el poder.

“Yahya Sinwar era un obstacle insuperable per a aconseguir tots aquests objectius. Aquest obstacle ja no existeix, però encara queda molta feina per davant”, ha manifestat Biden, qui va anunciar que “aviat” parlarà per telèfon amb el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu.

Per la seva banda, el secretari general de l’OTAN, Mark Rutte, ha afirmat aquest dijous sobre l’assassinat per part de l’Exèrcit israelià del màxim líder de Hamàs i cervell dels atacs del 7 d’octubre, Yahya Sinwar, que, “personalment”, no el “trobarà a faltar”.

“És àmpliament reconegut com l’arquitecte dels atacs terroristes contra Israel d’octubre de 2023. Els he condemnat, tots els aliats els han condemnat. Totes les ànimes raonables del món els han condemnat. Així que si ha mort, jo personalment no el trobaré a faltar”, ha afirmat Rutte en una roda de premsa a Brussel·les.

Rutte s’ha pronunciat així al costat del president ucraïnès, Volodímir Zelenski, convidat avui a participar en una reunió de ministres de Defensa de l’Aliança Atlàntica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia