Política

orient mitjà

L’Unrwa acusa Israel d’impedir les missions humanitàries al nord de Gaza

L’Exèrcit israelià està immers en la tercera ofensiva a la zona mentre en xarxes socials es viralitzen imatges de caravanes de persones que fugen de la zona sota la supervisió dels soldats

L’agència de l’ONU per als refugiats palestins, Unrwa, ha denunciat aquest dilluns que Israel continua impedint l’arribada de missions humanitàries al nord de la Franja de Gaza, on l’Exèrcit està embarcat en una ofensiva militar des de principis d’aquest mes, la tercera des de l’esclat del conflicte.

“Les autoritats israelianes continuen negant l’enviament de missions humanitàries al nord (de Gaza) amb subministraments bàsics, inclosos medicaments i aliments, per a la població assetjada”, ha assegurat el comissionat de l'Unrwa, Philippe Lazzarini, en un missatge publicat a la xarxa X.

Lazzarini també ha denunciat que les tropes israelianes han atacat hospitals, que s’han quedat sense electricitat, la qual cosa ha provocat que les persones ferides no puguin rebre atenció mèdica.

En el que va de jornada, almenys 26 persones han mort en una sèrie d’atacs israelians en la Franja de Gaza, la majoria en el nord de l’enclavament, segons diversos mitjans palestins, mentre en xarxes socials es viralitzen imatges de caravanes de persones que fugen de la zona sota la supervisió dels soldats.

El més devastador va tenir lloc prop d’una escola de l’agència de l’ONU per als refugiats palestins on es refugiaven desplaçats, en el campament de refugiats al nord de Jabalia, el més gran de la Franja.

Israel va començar fa dues setmanes un nou setge del nord de Gaza que ha deixat centenars de morts i ha obligat milers de persones a fugir.

En imatges compartides en xarxes socials poden veure’s grups de persones desfilant entre carrers devastats, sota la supervisió dels tancs israelians.

El portaveu en àrab de l’exèrcit israelià, Avichay Adraee, va assegurar aquest diumenge que almenys 5.000 palestins han abandonat Jabalia utilitzant rutes especials, però la veritat és que més de 500 persones han mort en el nord des que Israel va tornar a desplegar tropes en la zona, segons les autoritats sanitàries locals.

El setge ha portat al límit als tres principals hospitals del nord, l’Indonesi, el Kamal Adwan i l’Al Awda, on segons Metges Sense Fronteres (MSF) hi ha més de 350 pacients atrapats, incloses dones embarassades.

El diumenge, el director general del Ministeri de Sanitat gazià, Munir al Borsh, va denunciar que les forces israelianes estan obligant els desplaçats a abandonar els refugis a l’hospital Indonesi, arrestant als homes i cremant els refugis perquè la gent no pugui tornar.

Des que va començar l’ofensiva israeliana contra Gaza, fa més d’un any, 42.603 persones han mort i 99.795 han resultat ferides en el devastat territori, segons les últimes xifres del ministeri de Sanitat gazià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia